supermercados
El president de la Genrealitat Valenciana Ximo Puig s’ha reunit aquest matí amb les empreses de distribució del sector comercial i associacions de consumidors per a analitzar la situació generada pel coronavirus a la Comunitat Valenciana.

Una reunió després de la qual ha comparegut davant els mitjans de comunicació. Després d’aquesta cita Puig ha afirmat que “està garantit el proveïment en la Comunitat Valenciana”. Així mateix ha indicat que “res fa necessari l’apilament massiu de productes ja que està garantit el subministrament”.

Per a afermar aquest missatge de tranquil·litat a la població, Puig ha indicat que en el cas de la distribució, la Comunitat Valenciana és líder a Espanya i “hem d’estar segurs en aqueix sentit”.

Actitud serena i no frenètica

“Volem donar tranquil·litat i demanar corresponsabilitat a la població”, ha afirmat el President de la Generalitat Valenciana. “Aquest és un moment difícil del qual eixirem però hem de ser responsables i adoptar una actitud serena, no serveix de res tenir una actitud frenètica que l’única cosa que pot tenir és conseqüències negatives”.

Des del sector de l’alimentació, Pedro Reig, director de Asucova (Associació supermercats de la Comunitat Valenciana) ha fet una crida a la “compra responsable” davant aquesta crisi del coronavirus. Ha afirmat que en la Comunitat “comptem amb una àmplia xarxa de distribució minorista d’aliments en més de 2.000 establiments i amb una eficàcia logística que ens permet assegurar el proveïment per a tota la població”.

Reig ha afirmat que el sistema logístic permet el reabastecimiento diari, encara que si que ha reconegut que eventualment i “en determinats llocs, moments i categories de productes” es pot produir falta de gènere en els establiment. No obstant això, ha insistit, que tots els productes es reposen diàriament en aquests més de 2.000 establiments. Reig s’ha expressat en termes similars als que ja ho va fer el president de Mercadona, Joan Roig; qui va garantir que lus supermercats no es quedarien sense productes.

Vicen Alcàsser, de l’Associació Tyrius, i en representació de les associacions de consumidors, ha reiterat el missatge que el proveïment està assegurat i que cadascun hem de ser responsables d’aquesta situació per la qual estem passant.