Ágora
Diseño del interior del Caixaforum Valencia realizado por Enric Ruiz-Gel.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que és qüestió de setmanes que es produïsca la signatura de l’acord amb La Caixa per a dotar de continguts a l’edifici Ágora de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Així ho ha comunicat avui el mateix Puig en un desdejuni informatiu celebrat a Madrid. El líder del PSOE ha assenyalat que l’objectiu és proporcionar de continguts este emblemàtic edifici de València que actualment està buit i que prompte albergarà el nou Caixaforum.

És la pròpia fundació de l’entitat bancària qui promourà este espai destinat a acollir esdeveniments culturals com a exposicions, conferències, concerts i tallers, entre altres activitats.

AIXÍ SERÀ EL NOU CAIXAFORUM

El futur Caixaforum València és el novè que l’entitat impulsa a Espanya després dels de Barcelona, Madrid, Lleida, Tarragona, Girona, Sevilla, Palma i Saragossa. El projecte dissenyat vestirà d’avantguarda l’Àgora amb la creació de «cèl·lules vives», és a dir, amb sis àrees diferenciades d’arquitectura lleugera a l’interior de l’edifici.

La superfície de l’immoble són 4.400 metres quadrats, però amb la intervenció de l’estudi Cloud 9 es disposarà de 6.500 metres al servei d’un «ecosistema cultural». Així, les sales d’exposicions estaran situades en la part central de l’immoble de manera que crearan una gradería de fusta. Damunt se situarà un «núvol», és a dir, un espai polivalent destinat a ser un lloc familiar i educatiu.

Tal com es va anunciar, el projecte preveu la instal·lació de dos sales d’exposicions, dues aules polivalents, un auditori per a 300 persones, un espai familiar, un restaurant i una tendisca-llibreria.