Una empresa valenciana ha desenvolupat el primer contenidor marítim plegable d’Espanya: Zbox.

En el mateix lloc on cap un contenidor, gràcies a este sistema de plegat, es poden apilar cinc contenidors amb el que, segons expliquen a des de l’empresa que ha desenvolupat la innovació s’abarateixen costos de transport. Este sistema facilitarà el transport de contenidors buits amb un important estalvi d’espai.

El prototip de contenidor de Navlandis està ja en fase de construcció, i diferents navilieres han mostrat interès per veure el producte final de 20 peus, al que en una segona fase li seguirà el de 40 peus.

Este prototip veurà la llum a l’octubre en el Port de València.. Així la nostra ciutat veurà la posada de llarg d’aquest contenidor plegable, amb l’objectiu de presentar-ho del 15 al 17 de Novembre en Intermodal Europe 2016, la major fira de logística i transport d’Europa que se celebra en Rotterdam.

Per al president de l’Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, este contenidor plegable és un bon exemple de com treballa la R+D+I valenciana.

En estos moments es calcula que existix un parc mundial de contenidors de transport marítim de 40 milions d’unitats. En 2014 les navilieres van comprar 5 milions de contenidors nous, un mercat en el qual Navlandis cerca el seu posicionament.