La Comunitat Valenciana más cerca de equiparar el número de altas y contagios por coronavirus
Les obres dels hospitals de campanya estan ja en la seua recta final

Les altes per coronavirus continuen creixent més ràpidament que els nous contagis en la Comunitat Valenciana. La Conselleria de Sanitat ha anunciat 322 altes noves en les últimes 24 hores. De la mateixa manera, s’han registrat un total de 254 nous positius, la xifra més alta de la setmana.

No obstant això, en termes globals podem parlar d’una evolució de la pandèmia. Durant aquests mesos s’han comptabilitzat un total de 9.869 contagis. Actualment hi ha 4.042 persones que han rebut l’alta mentre un miler han perdut la vida a causa del Covid-19. Això fa que la xifra de contagis hui dia es quede en 4.828 casos actius.

Les dades mostren que cada vegada s’està més prop de que la xifra d’altes supere al de contagis. Això podria arribar en qüestió de dies si es mantinguera l’auge d’altes i hi haguera una disminució de nous positius a conseqüència del confinament. En aquest cas i aconseguir que la xifra de persones curades fóra superior al de malalts, la Comunitat estaria més prop de recuperar la normalitat sanitària i per tant també social i econòmica.

L’EVOLUCIÓ DEL CORONAVIRUS EN LES ÚLTIMES HORES

Mentre ahir es van comptabilitzar 191 nous positius, hui parlem de 254: 39 a Castelló, 75 a Alacant i 140 a València. On sí que hi ha una reducció considerable és en el nombre d’hospitalitzacions posat que són 74 menys que ahir. Dels 1.173 ingressos hi ha 252 que romanen en la Unitat de Vigilància intensiva, 22 persones menys en 24 hores.

Quant al personal sanitari, s’han comptabilitzat 37 nous positius sumant ja 1.581 contagis. Actualment han rebut l’alta 637 professionals lloc que en les últimes hores s’han curat 94 sanitaris més.

Respecte al número de morts no hi ha canvi en la xifra. Són 27 persones les que han perdut la vida en l’última jornada, el mateix número de morts que el dijous. D’aquestes 27 persones hi ha 23 que eren residents de centres de majors. Així, són ja 999 les defuncions a causa del coronavirus comptabilitzades en la Comunitat Valenciana.