Los nuevos precios de las mascarillas y geles desinfectantes que pagarás ahora
Profesionales sanitarios con mascarillas quirúrgicas. / Foto: Efe.

El Ministeri de Consum recorda que les persones sanes i sense contacte amb coronavirus han d’utilitzar les màscares higièniques. Per a aquelles persones que hagen resultat contagiades, tinguen símptomes o siguen positives asintomáticas, s’aconsella l’ús de les màscares quirúrgiques. Així, les tipus EPI com les FFP2 només estan recomanades només per a persones en contacte amb el virus i per a grups vulnerables, sempre sota prescripció mèdica.

Fa dues setmanes, el Ministeri va publicar una guia amb claus per a l’adquisició i ús de màscares. D’aquesta manera, se cerca que la ciutadania faça una compra i un ús responsable i conscient del producte. També que s’informe de quins tipus hi ha en el mercat i de quin és el més útil per a la seua situació personal.

Aquesta guia estableix que els Equips de Protecció Individual (EPI) són els recomanats per a professionals en contacte amb el virus. També per a determinats grups vulnerables, sempre per prescripció mèdica.

ELS PERILLS DE LES MÀSCARES FFP2

En el cas de màscares tipus FFP2 és necessari que l’usuari siga conscient que aquest tipus d’EPI pot dificultar la respiració més que les màscares higièniques o quirúrgiques. Per això, personal no especialitzat pot tendir a tocar-les i recol·locar-les contínuament amb el risc de contaminació.

D’altra banda, en ser material principalment destinat a professionals, pot generar una falsa sensació de seguretat. Això podria relaxar el manteniment de la resta de mesures de prevenció com la distància física i rentada de mans.

Finalment, s’ha de tenir en compte que les persones que realitzen activitats físiques o algunes persones amb dificultats respiratòries poden no tolerar el seu ús. Per aqueixa raó, la seua utilització social ha de realitzar-se amb prescripció mèdica.

Consum insisteix en la necessitat de seguir les indicacions i recomanacions del Govern en l’ús de màscares. Asseguren que així s’està contribuint així a la seguretat de tota la ciutadania.