Consum se despide del plástico y lanza un nuevo modelo de bolsas
Nuevo modelo de bolsas de Consum

Consum elimina 1.301,8 tones de plàstic a l’any, per la substitució i reutilització d’aquest material, dins del seu pla de Reducció d’Envasos i Embalatges. La cooperativa està estudiant tots els seus envasos per a aconseguir que siguen reciclables, compostables i reutilitzables.

Com a novetat, Consum ha incorporat bosses compostables en les seccions de venda al detall que substituiran a les bosses de plàstic d’un sol ús. Aquesta mesura, unida a la incorporació de bosses reutilitzables de yuto i polipropilè, deixarà de posar en el mercat 592 tones de plàstic a l’any. Un altre canvi adoptat per Consum que suposaria l’eliminació de 48,06 tones de plàstic és l’ús de paper FSC en les revistes i xecs regal

Les bosses i el paper de les revistes són sol el detall que suma. Els envasos de plàstic suposen gran part dels residus de plàstic que rebutgem. Per això Consum ha substituït el plàstic per cartó en alguns dels seus productes, com en els packs de 6. Millor cartó FSC que cartó tradicional. És el que utilitzen en les bosses de fem, caixes de film, caldo de verdures o caixes de gelats.

No obstant això, a vegades el plàstic és bastant necessari. En aquests casos el supermercat introdueix un 45% de plàstics reciclats en els envasos de la seua pròpia marca.

Un nou model d’economia circular

Amb totes aquestes mesures Consum pretén apostar per l’economia circular. També impulsar la responsabilitat ambiental i social, a través de la millora de la gestió i la sensibilització ambiental.

L’única empresa de distribució alimentària que compta amb el certificat d’AENOR “Residu Zero” en totes la plataformes logístiques és Consum. Això significa que disposa d’un sistema documentat de la gestió dels residus generats en les seues plataformes. El pla analitza la traçabilitat de tots ells des de la seua producció fins al final i la valoració d’aquests. Consum s’avança així a les especificacions europees que cerquen reciclar el 50% dels seus residus en 2020 i el 70& en 2030.