Una cadena de supermercados obligará a llevar mascarilla para comprar a partir del lunes

La Cooperativa Consum ha anunciat la obligatorietat de l’ús de màscara per a fer la compra. Segons la cadena de supermercats valenciana, la mesura començarà a aplicar-se aquest dilluns 18.

El comunicat s’ha fet per mitjà de Twitter i s’ha explicat que seran els mateixos consumidors els qui hagen d’acudir amb la màscara ja posada.

No obstant això, hi haurà una excepció. Aquelles persones que no puguen usar màscares per raons mèdiques sí que podran accedir sense ella. En aquests casos, hauran de portar un certificat mèdic al supermercat que hauran d’ensenyar abans d’entrar.

La iniciativa cerca protegir la salut de tots els compradors de Consum a més dels propis treballadors. La possibilitat d’obligar els clients a portar màscares està arreplegada en la Guia de Bones Pràctiques del Ministeri de Sanitat sobre higiene i prevenció del COVID-19.

El mateix Consum ja disposa de venda de màscares a les seues botigues que són reutilitzables i llavables. Es venen en packs de cinc unitats amb un cost de 9,95 euros. A més, estan confeccionades per una empresa alacantina: Comersan.

ALTRES MESURES DE SEGURETAT

Durant la pandèmia són moltes les mesures de seguretat posades en marxa per Consum. Entre elles ha sigut l’equipament de els seus treballadors de supermercats amb ulleres protectores .A més, ha destacat el repartiment constant de guants, màscares i gels desinfectants.

També es va procedir a la instal·lació de mampares de seguretat en la línia de caixes de tots els seus supermercats amb l’ús de caixes alternes per a respectar la distància de seguretat i el control de l’aforament a les botigues per a evitar aglomeracions.

Finalment, cal destacar que la cooperativa va obrir recentment el procés de selecció de 5.000 persones per a cobrir llocs d’ocupació aquestes vacances estivals.