Moixent ha sigut l’enclavament escollit per la Diputació de València per a presentar l’última campanya estival de prevenció d’incendis. Allí el president de la Corporació, Jorge Rodríguez, ha encomanat al Consorci de Bombers la direcció operativa de les brigades forestals pertanyents a la pròpia Diputació. Tot amb l’objectiu de professionalitzar el servei i coordinar de la forma més efectiva possible.

Sobre el terreny, Rodríguez i els responsables del Consorci de Bombers i d’Emergències han pogut comprovar el treball de prevenció de les brigades forestals que dia a dia netegen els perímetres de les urbanitzacions.

Un total de 112 brigades de la Diputació amb 5 membres cadascuna ampliaran l’horari de vigilància amb l’objectiu de minimitzar l’impacte dels incendis forestals i evitar així habitatges calcinats i camps devastats per les flames.

Amb la finalitat de garantir un servei de qualitat capaç de donar resposta a situacions d’emergència, la Diputació de València ha destinat més de 40 milions del pressupost per als equips de bombers i brigades forestals permetent la dedicació d’1.600 efectius i 38 mitjans aeris i terrestres.