El Consell se reúne para decidir las nuevas restricciones de la Comunitat Valenciana
Una mujer espera a cruzar con la bicicleta en la Plaza del Ayuntamiento de Valencia. / EMT

El coronavirus continua elevant les xifres de contagis en la Comunitat València. Davant el tret de la incidència acumulada, l’autonomia es prepara per a fer marxa enrere en la desescalada.

El Consell sembla que no esperarà molt més per a tractar de frenar l’avanç de la pandèmia. El president de la GeneralitatXimo Puig, ha assistit aquest matí a una reunió amb persones expertes per a analitzar l’evolució de la pandèmia en la Comunitat Valenciana.

Aquesta ha arrancat a les 11.30 hores en el Palau de la Generalitat i d’ella dependrà el rumb que prendrà l’autonomia en les pròximes jornades. No obstant això, serà aquest dijous quan tinga lloc la Mesa Interdepartamental. Com ve succeint en els últims mesos, una vegada concloga es donaran a conèixer les mesures preses.

En les últimes declaracions de Puig ja es va observar “molta preocupació per l’ascens” del coronavirus. Respecte als nous casos, el líder del Consell va resultar franc i va assegurar que la variant delta ja està en el 50% dels casos notificats.

Puig va tornar a cridar a la corresponsabilitat assegurant que “aquesta pandèmia no la superarem sense l’esforç de tots”. “Sempre hem dit que prendrem decisions d’acord amb l’evolució de la pandèmia”, va assenyalar advertint que cal estudiar “quines mesures prendre”. “Quan baixen les restriccions i la mobilitat, pugen els contagis i ara és més necessària que mai la prudència”.

QUAN S’APLICARAN LES RESTRICCIONS EN LA COMUNITAT?

L’actual decret valencià que regula la pandèmia està actiu fins al dijous 15 de juliol. No obstant això, l’augment de contagis en els últims dies i el caràcter d’urgència amb el qual s’ha reunit Puig amb els experts fan indicar que no caldrà esperar tant.

El Consell podria avançar el nou decret a aquest efecte de setmana anul·lant l’actual. A l’ésser la reunió el dijous, les noves mesures entrarien en vigor entre el divendres i el dissabte.

L’objectiu seria frenar els contagis el cap de setmana a l’ésser el moment de major contacte social. No obstant això, els resultats encara tardarien a veure’s perquè la corba de contagis requereix d’un major temps per a descendir.