El Consell decreta un día de luto oficial por las víctimas del coronavirus

El ple del Consell ha aprovat una declaració institucional de duel per les víctimes mortals del coronavirus en la Comunitat. La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha sigut la responsable d’explicar aquesta jornada de dol oficial.

Se celebrarà diumenge que ve 19 d’abril. En aquest dia les banderes dels edificis públics onejaran a mitja asta en senyal de duel. A més, se celebraran tres minuts de silenci a les 12 hores. Per a aquest acte s’ha fet una crida a la societat perquè tots els valencians participen des dels seus balcons.

A la declaració del Consell s’han sumat els grups de l’oposició, tant el Partit Popular, Ciutadans i Vox. Tots els seus portaveus s’havien reunit aquesta setmana amb el cap de l’Executiu valencià, Ximo Puig, per a acordar la declaració del dol segons ha publicat el diari Llevant EMV.

HI HAURÀ UN NOU DOL OFICIAL DESPRÉS DE LA PANDÈMIA

La jornada del diumenge serà una mostra de respecte a totes les persones mortes a causa del coronavirus. A més, servirà per a donar el condol a tots els familiars i amics dels morts durant la pandèmia.

A més del diumenge, la Generalitat ja ha avançat que una vegada se supere la crisi del coronavirus es decretarà un dol oficial. En ell es realitzarà un nou homenatge a les víctimes i famílies i a totes aquelles persones que hagen ajudat a frenar la pandèmia.

Fins al moment prop d’un miler de persones han perdut la vida pel Covid-19 en la Comunitat Valenciana. Concretament, avui dia la xifra se situa en els 999 morts.