temperatura

Les onades de fred polar afecten el dia a dia de la societat i més en ciutats com València on les temperatures hivernals són suaus i l’enfonsament dels termòmetres suposa una alarma important cara a eixir de casa.

Amb temperatures que fregaran els ceros graus, i fins i tot descendiran fins a valors negatius en el cas de localitats de l’interior de la Comunitat Valenciana, s’espera que hi haja gelades el que podria suposar problemes en les carreteres o en algunes llars que no estiguen condicionats per a afrontar les baixes temperatures.

Ajuntaments com Paterna ja han posat en circulació diferents consells per a previndre als ciutadans cara al capdavant polar que arribarà aquest dijous a València. Respecte a la roba recomanen peces d’abric però sense caure en l’excés ja que la sudoració incrementa la pèrdua de calor, a més s’avisa d‘evitar peces ajustades i no usar una peça única de teixit gruixut. En el seu lloc recomanen vestir amb diverses peces càlides superposades.

En el llars caldrà tractar de conservar la calor tancant correctament portes i finestres mentres es recomana consumir aliments rics en hidrats i greixos com a xocolate, fruita seca o galetes. A més, en el cas de disposar d’estufes de carbó, elèctriques o de gas caldrà controlar que no entren en contacte amb materials tèxtils com a cortines o cortinetes per a evitar incendis.

La carretera és un altre dels punts a tindre en compte davant les possibles gelades. Abans d’emprendre un viatge es recomana informar-se prèviament de l’estat de les carreteres per a poder seleccionar vies alternatives i revisar frens, pneumàtics i líquid anticongelant. Durant la circulació s’haurà de disminuir la velocitat i augmentar la distància de seguretat entre vehicles ja que amb el gel la capacitat de frenat es redueix alhora que augmenta la possibilitat de patinar en la calçada gelada.

La ola de frío desplomará los termómetros de Valencia a cero grados