¿Cuándo se podrán conocer las nuevas medidas de la Comunitat Valenciana?
Una joven observa la playa de Las Arenas./EFE

A menys d’una setmana que finalitze l’estat d’alarma, encara es desconeix quines seran les noves mesures de la Comunitat Valenciana després d’aquest diumenge. La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha donat unes pistes sobre quan es coneixeran les noves mesures.

En paraules d’Oltra, caldrà esperar al Consell Interterritorial de Salut d’aquest dimecres per a conèixer les noves restriccions. Al mateix temps, ha assenyalat que serà decisiva la Mesa Interdepartamental de la Generalitat, que es reunirà previsiblement el dissabte 8. Durant aquesta trobada s’estudiaran tant els informes jurídics com els epidemiològics. Les declaracions d’Oltra revelen que la població no coneixerà les noves mesures de la Comunitat fins a última hora.

Així ho ha esclarit Oltra aquest dimarts després de presentar un pla d’habitatge al costat del vicepresident segon, Rubén Martínez Dalmau. Durant aquesta trobada ha afirmat que la voluntat del Govern és seguir en la mateixa línia que ha mantingut fins ara.

¿Cuándo se podrán conocer las nuevas medidas de la Comunitat Valenciana?
Ximo Puig i Mónica Oltra en Les Corts. /EFE

Continuarà vigent el toc de queda després de la fi de l’estat d’alarma?

“No es pot passar d’un dia per a un altre a estar sense horaris i sense fre”, ha assenyalat Oltra. No obstant això, ha explicat que seran els serveis jurídics els que orienten al Consell sobre la possibilitat de mantenir el toc de queda.

En aquest sentit, també s’ha pronunciat aquest dimarts el president de la Generalitat, Ximo Puig. El socialista ha explicat que existeix un marc legal suficient per a mantenir les restriccions. Al mateix temps ha expressat que, en el cas de la pròrroga de la limitació de mobilitat nocturna, la consulta a l’òrgan judicial “possiblement és prèvia a la presa de la decisió”. Així l’ha comunicada durant la seua participació en l’acte ‘GenT’ a Alacant.

Durant l’esdeveniment, Puig ha tornat a subratllar el seu intenció d’avançar en una desescalada “prudent i progressiva”. Un pensament que comparteix Oltra, qui assenyala que de no ser possible allargar el toc de queda, el Govern valencià podria adoptar mesures dins de les seues competències. Un exemple nomenat per Oltra ha sigut la regulació d’horaris i activitats. En paraules de la vicepresidenta, aquestes mesures serien fonamentals perquè no es produïra “una desencaixonada”. De no ser així, seria perdre en dues setmanes tot el guanyat aquests mesos “a força de disciplina”.