La hostelería valenciana pide abrir hasta media noche y aumentar aforos
Un trabajador prepara un café durante una jornada marcada por la reapertura de los establecimientos en los municipios vascos pertenecientes a la ‘zona roja’, en Vitoria, Álava, País Vasco, (España), a 10 de febrero de 2021. La reapertura se produce tras la resolución del Tribunal Superior de Justicia del País Vasco (TSJPV) quien ha permitido a los bares y restaurantes de Euskadi reabrir en los municipios que se encuentran en 'zona roja' por la alta incidencia de la covid-19. Esta decisión se produce tras el recurso planteado por los hosteleros vascos el pasado 4 de febrero quien solicitaban que se eliminara la medida decretada por el Ejecutivo de clausurar bares y restaurantes en localidades de más de 5.000 habitantes en los que la Tasa de Incidencia Acumulada de casos positivos por covid-19 en los últimos 14 días fuera igual o superior a 500 por cada 100.000 habitantes. 10 FEBRERO 2021;REAPERTURA;HOSTELERIA;PAIS VASCO;ZONA ROJA Iñaki Berasaluce / Europa Press (Foto de ARCHIVO) 10/2/2021

La Confederació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur) ha expressat la seua disconformitat sobre les actuals mesures, de cara a la fi de l’estat d’alarma. Des de l’entitat han assenyalat que és convenient que s’amplie l’horari de tancament a les 00.00 hores per a donar servei complet de sopars.

A més, han plantejat l’ampliació de l’aforament interior dels establiments d’hostaleria a dos terços de la capacitat. Aquestes han sigut les mesures que ha proposat l’entitat en un comunicat. En aquest document també ha criticat que la Conselleria de Sanitat no haja convocat la taula de diàleg en la qual solen comunicar les seues peticions, prèvia també a la Mesa Interdepartamental. Interpreten que davant la fi de l’estat d’alarma és un “moment molt important”, per la qual cosa demanen mantenir obert el diàleg.

Al mateix temps, la patronal ha argumentat que s’ha aconseguit l'”escenari idoni” per a poder avançar en la desescalada. També ha sol·licitat un pla de fases per a les activitats de salons de banquets i esdeveniments. Així mateix, l’entitat proposa l’ampliació del 50% del seu aforament interior durant el mes de maig. Per a Conhostur, es tracta d’una mesura coherent atès que, en aquests espais, es pot mantenir les distàncies de seguretat.

Conhostur proposa l’obertura de discoteques

L’organització no s’ha oblidat d’un dels sectors més afectats per la pandèmia: l’oci nocturn. Prova d’ells són les últimes manifestacions en forma d’acampada en la Generalitat. L’entitat ha reclamat en el seu comunicat un pla específic de desescalada per a la reobertura de les discoteques, especialment. “En aquests moments pot ser l’únic sector que assegure un oci segur en aquesta nova etapa”, ha assenyalat.

Així mateix, ha explicat que l’obertura d’aquests locals és la “única defensa que existeix enfront de les festes il·legals”.  Finalment, ha aprofitat per a reclamar que es considere a l’hostaleria i al turisme “com un sector prioritari” per al repartiment d’ajudes. Unes subvencions “que, encara que arriben molt tard, han de contribuir a assegurar la continuïtat de milers d’empreses”.