Condenan con siete años de prisión al francotirador que planeó asesinar a Pedro Sánchez

Manuel Murillo, el franctirador i vigilant de seguretat que va planejar assassinar al president del Govern, Pedro Sánchez, haurà de complir set anys i mig de presó. La Audiència Nacional ha condemnat a Murillo per un delicte d’homicidi en grau de proposició i per depòsit d’armes de guerra. A més, tindrà prohibit la tinença i port d’armes durant huit anys.

Els fets es remunten a juny de 2018 en ple procés de la exhumació de les restes de Franco. Va ser llavors quan Murillo va començar a fer públic el seu desacord amb la decisió del Govern a través d’un grup de Whatsapp anomenat “Terrasa per Espanya”.

En aquest grup de discussió, l’acusat va confessar en reiterades ocasions la seua intenció de matar a Sánchez. “Va anar interioritzant que la solució per a produir un canvi en la situació política espanyola passava per causar la mort del president, per al que es va obstinar a requerir ajuda a terceres persones per a dur-lo a terme”, resa la sentència.

A pesar que el pla mai va arribar a completar-se, els magistrats han qualificat a Murillo de “alta perillositat”. A aquest se li van confiscar una vintena d’armes: 13 reglamentàries i set prohibides. Entre elles es trobava a més un fusell Cetme, una arma de guerra que va reconèixer com a pròpia durant el judici. A això se suma l’afició de l’acusat pel tir esportiu, una pràctica que realitzava amb regularitat.

L’Audiència Nacional no ha admès la tesi que tot fora xerrameca de Murillo. A més, no ha pogut provar-se que l’acusat tinguera alteracions psíquiques. De la mateixa manera, s’ha descartat que estiguera sota el consum d’alcohol o medicaments.