museo

El terme municipal de Sueca està immers al Parc Natural de l’Albufera, a tan sols 32 Km. de la ciutat de València. El cultiu de l’arròs ofereix un paisatge canviant segons l’època de l’any degut al càlid clima que existeix durant tot l’any, al mateix temps brinda la possibilitat d’entretenir-se a les seues platges d’arena fina i compartir la rica i extensa gastronomia.

La paella, que troba en la cuina suecana el més fidel i autèntic intèrpret, per ser zona d’arrossos, és el plat estrela així com totes les combinacions possibles d’arròs amb carn, peix, marisc i verdures, guisats o al forn.

El Concurs Internacional de Paella Valenciana, que se celebra cada any, té els seus orígens l’any 1961 a causa del “boom” turístic i de concursos gastronòmics.

En esta època Sueca celebrava el 600 aniversari de la “Troballa de la Mare de Déu” i aprofitant l’ocasió, es va crear una festa dedicada a la paella. Així va nàixer la “festa de l’arròs” i com no podia ser d’una altra manera, se li va donar començament amb un concurs de paella valenciana a nivell nacional. La festa va començar a adquirir importància i en només 5 anys va ser qualificada d’interès turístic.

Així és la paella valenciana:

Recepta facilitada per Jesús Melero, coordinador gastronòmic del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca.

Ingredients: (per a 4 persones)

400 gr. d’arròs de Sueca
800 gr. de pollastre
400 gr. de conill
1 dotzena de “vaquetes” (caragols)
400 gr. de garrofó
150 gr. de tavella
300 gr. de jueves
oli d’oliva
1 dent d’all pelat i picat
1 tomaca madura triturada
1 cullerada de pebre roig
Safrà en brins, sal, un poc de romer (optativa)

Elaboració:

Tallem el pollastre i el conill a trossos regulars, els salem, posem l’oli a calfar en la paella i ho sofregim molt bé i lentament els trossos de carn.

Una vegada sofrita la carn, afegim la verdura i la sofregim. A continuació s’afig l’all, el pebre roig i la tomaca. Seguidament se li afigen 2 litres d’aigua, els caragols enganyats al sol. Tot això es deixa coure durant 10 minuts.

Després es posen els brins de safrà i l’arròs repartit per tota la superfície de la paella i es deixa coure a foc molt viu durant 8 minuts.

A continuació es lleva el foc amb la finalitat que es coga a foc lent durant 10 minuts més, perquè agafe el punt de socarrat.

Cullera torna a delectar amb la seua paella autòctona