La Comunitat Valenciana arranca la semana sin sumar nuevas víctimas de coronavirus
Transeúntes del centro de Valencia en un cruce de la calle Marqués de Sotelo.

La Comunitat Valenciana ha tancat el primer cap de setmana de juny sense cap defunció per COVID-19, unes dades que l’acosten més a la passada de la Fase 3. D’aquesta forma, el total de víctimes continua sent de 1.444 persones. València és la província amb més morts per coronavirus amb 719 morts, seguida d’Alacant (504) i Castelló (221).

D’altra banda, les altes a pacients amb coronavirus continuen augmentant cada dia. Des del començament de mes són 700 persones les que s’han curat de la malaltia en la Comunitat. Segun Sanitat, en les últimes hores s’han registrat 33 noves altes, que eleven 12.822 el total de pacients que s’han curat. Per províncies, aquesta és la distribució: 1.563 a Castelló, 4.529 a Alacant i 6.725 a València, a més de 5 sense assignar.

També mostren bones dades el nombre de persones ingressades i en les unitats de vigilància intensiva, que segueixen una tendència descendent. En els últims 7 dies s’ha reduït un 33% el nombre de pacients en les UCI i un 10% el nombre de persones hospitalitzades per coronavirus. En aquests moments hi ha 141 pacients als hospitals, dels quals 16 necessiten cures d’UCI.

Quant a casos positius nous, s’han detectat 14 nous casos a través de PCR que eleven a 11.314 el total de positius des que va començar la pandèmia. Per províncies són 13 a València i 1 a Alacant. A Castelló no s’han registrat nous contagis. De tots els casos positius detectats, es troben actius en aquests moments 2.524, la qual cosa suposa només el 15%.

Actualització de la situació en residències

Hui dia hi ha algun cas positiu en 57 centres. Són 7 a la província de Castelló, 17 a Alacant i 33 a València. A més, no hi ha nous contagis entre residents ni personal d’aquests centres.

En aquests moments, es troben sota vigilància activa de control sanitari 28 residències en la Comunitat Valenciana. Són 8 a la província de Castelló, 7 a Alacant i 13 a València.