La Comunitat Valenciana suma una decena de rebrotes que afectan a un nuevo perfil poblacional
Tirana (Albania), 09/03/2020.- A group of women look at their smart phones outside the infected section in the center hospital in Tirana, Albania, 09 March 2020.Albanian authorities have secured the infection section in the general hospitals and closed every social activities in the country after they discovered the first two cases of patients infected with Covid-19. EFE/EPA/Malton Dibra

La Comunitat Valenciana ha registrat des de l’actualització del passat divendres 330 nous casos de coronavirus. Aquesta xifra suposa un total de 12.718 persones contagiades des de l’origen de la pandèmia. A més, els nous positius pràcticament dobleguen les dades de fa una setmana quan es van notificar 171 contagis havent-hi un repunt considerable de la pandèmia.

Dels 330 positius hi ha 114 casos que estan associats a diferents brots de la Comunitat. Al marge d’aquests, hi ha 142 contagis que són considerats per la Conselleria de Sanitat com a “casos aïllats”. No obstant això, aquests podrien associar-se a determinats brots després de completar-se les investigacions que Salut Pública està duent a terme. Finalment, 74 són casos dels quals s’ha iniciat en les últimes hores la investigació de la seua traçabilitat.

Si parlem per províncies, València és la més afectada per la pandèmia amb 197 nous positius. Aquesta xifra suposa més de la meitat dels nous casos: el 59,69%. A aquesta li segueix Alacant amb 68 i Castelló amb 46. A més, hi ha 19 casos sense assignar.

PROP D’UNA DESENA DE NOUS BROTS DETECTATS

Quant als brots, Sanitat ha anunciat un total de 9 brots nous. Una vegada més, València és la més afectada posat que la meitat s’han registrat a la ciutat. Concretament s’han notificat 5 brots: dos d’origen social amb 6 casos cadascun; un altre també d’origen social amb 3 positius; un d’origen laboral que afecta a 4 treballadors; i un cinquè ja avançat el cap de setmana que afecta a 11 empleats de l’oci nocturn.

A més, els altres 4 brots s’han localitzat en Museros (4 casos d’origen familiar), Sueca (7 casos d’origen social), Alfàs del Pi (5 casos d’origen social) i Mislata (5 casos relacionats amb l’oci nocturn).

Finalment, a l’Hospital General d’Alacant s’ha realitzat la prova PCR a 79 migrants que van arribar durant el cap de setmana a la costa alacantina. De tots ells, 4 han donat positiu en coronavirus i s’han quedat aïllats a l’Hospital.

EL NOU PERFIL DEL CORONAVIRUS

Segons ha detallat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, el 45% dels nous casos corresponen a persones de 20 i 40 anys d’edat. Barceló ha destacat que des de Salut Pública es continua treballant per a mantenir la traçabilitat dels casos i tenir els brots controlats. No obstant això, ha demanat l’ajuda i col·laboració de la societat posat que la majoria de brots actuals guarden una relació social.

“Necessitem que la ciutadania siga responsable perquè els casos siguen els menys possibles”, ha assenyalat. “Només ho aconseguirem seguint les recomanacions d’higiene personal, distància social i l’ús de la màscara”, ha recordat Barceló.

LA SITUACIÓ Als HOSPITALS SEGUEIX CONTROLADA

D’altra banda, s’han donat 102 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades ascendeix a 18.037 persones. D’aquesta forma, actualment hi ha actius 984 casos, la qual cosa suposa un 4,80% del total de positius. A més, es compleixen així les previsions que s’apuntaven ahir assegurant que aquesta setmana s’arribarà als 1.000 casos actius en la Comunitat.

Malgrat l’elevada xifra de contagis, el sistema sanitari està lluny de la saturació viscuda durant els mesos de març i abril. Actualment hi ha 81 persones ingressades als hospitals valencians, 8 d’ells en l’UCI.

A això se suma que en l’última setmana no s’ha registrat cap defunció per coronavirus. Per això, el total de defuncions es manté en 1.477 persones.

ACTUALITZACIÓ DE LA SITUACIÓ DE RESIDÈNCIES

Les residències de la Comunitat Valenciana no registren cap defunció des del 25 de juny, per la qual cosa es compleixen 32 dies sense defuncions per coronavirus. En aquests moments hi ha algun cas positiu en 8 centres: 1 a Castelló, 1 a Alacant i 6 a València. A més, cal sumar 12 nous positius entre residents i 4 entre treballadors.