presencia de coronavirus
Una mujer cruza un paso de peatones del centro de Valencia con mascarilla.

La fi de la sisena ona en la Comunitat Valenciana cada dia està més a prop. Amb dos setmanes completes de baixada de casos, aquesta setmana s’ha sumat el tercer dilluns consecutiu de bones xifres amb 11.863 nous contagis de Covid-19, un 38% menys que els registrats el dilluns anterior.

La corba està dibuixant una caiguda més abrupta de l’esperat, tant que en dos setmanes de descens la incidència ja s’ha reduït més de la meitat: dels 4.305 casos per 100.000 habitants del pic d’aquesta corba (el divendres 28 de gener) als 1.783 d’aquest dilluns. Aquesta nova xifra no es registrava des d’inicis de l’any pel que posa en relleu la pròxima finalització de la sisena ona.

Quant a la situació nacional, la incidència acumulada d’Espanya és de 1.244 casos per cada 100.000 habitants. La dada suposa una millora de 217 punts respecte a l’actualització del passat divendres. No obstant això, la xifra deixa a la Comunitat per damunt de la mitjana d’Espanya.

LA COMUNITAT, LA SEGONA AUTONOMIA AMB MÉS MORTS

La dada negativa d’aquesta nova ona continuen sent el registre dels morts. La Comunitat Valenciana és la segona autonomia que més defuncions ha notificat en l’última setmana. Amb 68 morts per coronavirus, se situa darrere de Andalusia amb 108 morts per Covid. En el recompte total a escala nacional, es van registrar 600 defuncions en els últims set dies.

Respecte a la pressió hospitalària, la Comunitat ha descendit la seua zona de risc. Així, deixa la zona de risc alt per a passar al risc mitjà. L’ocupació hospitalària actual per casos de coronavirus és del 9,86%. Per contra, puja lleugerament la pressió en les Unitats de Vigilància intensiva (UCI). Així, en l’última setmana hi ha un 15,90% d’ocupació en UCI per pacients amb coronavirus.

Segons les últimes dades, els hospitals valencians tenen actualment 1.327 persones ingressades, 133 d’elles en l’UCI. A més, d’acord amb les dades registrades, en aquests moments hi ha 90.709 casos actius, la qual cosa suposa un 7,21% del total de positius.