El coronavirus dispara la alerta en Valencia al duplicar la incidencia acumulada
Un agente de la Policía Local de Valencia patrulla por la Malvarrosa. / PLV

La cinquena ona del coronavirus ja ha començat a Espanya i ha arribat amb força a la Comunitat Valenciana. Si bé l’autonomia va poder esquivar la quarta ona a la primavera, sembla que aquesta vegada resultarà més difícil i és que els casos no deixen de créixer.

A nivell autonòmic les xifres preocupen. La Comunitat ha abandonat aquesta setmana el nivell de “risc baix” per a passar a el “risc mitjà”. La incidència acumulada ha iniciat una pujada que de moment no ha aconseguit frenar. Si el cap de setmana parlàvem de 43,5 casos per cada 100.000 habitants, aquest dimarts la dada es duplica. La regió valenciana presenta actualment una incidència de 83,5 casos, una xifra 0,5 punts per damunt de la Comunitat de Madrid.

Aquest auge del coronavirus, el qual està afectant principalment els joves valencians amb un d’ells en l’UCI, ha obligat al Consell a frenar la desescalada. El president de la Generalitat, Ximo Puig, va avançar aquest dilluns que no hi haurà una nova obertura. Per tant, l’autonomia mantindrà les seues actuals restriccions una setmana més.

A nivell municipal la situació preocupa més. La ciutat de València lidera els nous casos de coronavirus. Segons les últimes dades de la Conselleria de Sanitatla capital del Túria porta més de 1.460 contagis nous en les últimes dues setmanes. Aquest auge ha disparat la seua incidència acumulada en quasi 101,6 punts durant l’última setmana. Si el dissabte parlàvem d’una IA de 81,85, avui aquesta ha crescut fins a 183,45.

Actualment els hospitals valencians tenen a 129 persones ingressades, 16 d’ells en l’UCI. A aquesta xifra se sumen dos defuncions en els últims dies que eleven el nombre de víctimes mortals a 7.452. A més, d’acord amb les dades registrades, en aquests moments hi ha 4.153 casos actius.

DEMANEN TEST GRATIS PER A DETECTAR EL CORONAVIRUS A VALÈNCIA

Davant l’augment dels casos, la viceportavoz del Grup Municipal Popular, María José Ferrer San Segundo, ha exigit a Ribó que “prenga les regnes de la pandèmia”.

En aquest sentit, la popular ha proposat que es realitzen test d’antígens de forma gratuïta en diversos punts estratègics de la ciutat. Entre ells ha citat l’estació de metro de Colón; el hall de l’Estació del Nord; o el Port. Assenyala que l’objectiu és que “els ciutadans puguen realitzar-se un test ràpid i controlar més eficaçment la pandèmia.”

“A Madrid aquesta mesura s’ha implantat en el bescanviador de transports de Plaza de Castilla per a reforçar el control de la propagació del coronavirus i ara quan les dades estan repuntant a València és el moment de facilitar i augmentar els punts de control”, ha indicat Sansegundo.

Encara es poden prendre mesures preventives abans que la incidència es desboque. A més de demanar prudència a la població i apel·lar a la responsabilitat, que és necessari, les autoritats han de posar noves mesures en marxa, per la qual cosa Ribó hauria de posar-se, ja, a treballar, i eixir de la seua habitual letargia”, ha destacat.