Claves de la reapertura de la hostelería: cuándo servirán en el interior, en qué horario y con cuántos comensales
Una camarera atiende a dos comensales en el primer día de reapertura de terrazas tras la tercera ola. / EFE

Ja es veu la llum al final del túnel. Hui la Comunitat Valenciana fa un nou pas cap a la nova normalitat. A partir d’aquest dilluns 26 d’abril, entre en vigor l’últim decret del Consell amb les últimes restriccions adoptades per al control de la pandèmia.

La Generalitat Valenciana ha flexibilitzat les mesures amb novetats en el comerç i l’hostaleria. A partir de hui, tant els comerços no essencials com els bars i terrasses tenen permès obrir fins a les 22.00 hores. En el cas de l’hostaleria suposa tornar a permetre el tardeo i fins i tot un primer torn de sopars, uns serveis que es van paralitzar després del Nadal.

Altres novetats principals estan vinculades a la cultura i a les cerimònies. D’una banda, s’amplien aforaments d’activitats culturals com a cinemes, teatres o museus, que passen del 50 al 75%. Una situació similar succeeix en celebracions com a noces, batejos i comunions que s’incrementen del 30% al 50% de la seua capacitat.

Per contra, el toc de queda i el tancament perimetral es mantenen sense canvis. Tampoc es modifiquen els aforaments de restaurants a pesar que l’hostaleria havia demanat passar del 30% al 60% en locals. L’objectiu de l’Executiu és mantenir el nou decret fins al 9 de maig, dia en què decaurà l’estat d’alarma.

Restriccions en vigor en la Comunitat Valenciana

  1. Es manté la prohibició de celebracions populars, desfilades o espectacles itinerants.
  2. Esdeveniments que puguen implicar aglomeracions es realitzaran amb aforament màxim del 75%. Seran 500 persones màxim en interiors i 1.000 en exteriors. S’establiran quatre sectors amb serveis de bany; entrada; eixida; i hostaleria amb 500 persones per sector. A més, la distància entre seients serà de 1,5 metres, i les entrades i eixides seran escalonades.
  3. No es permet ni aliments ni begudes (excepte aigua) fóra de la zona de restauració. Tampoc es pot fumar ni utilitzar dispositius electrònics d’inhalació o similars.