La Comunitat Valenciana baja de los 3.000 casos activos de coronavirus
Un médico atiende a un paciente ingresado por coronavirus en un hospital de China, (Agencia Xinhua / EP)

Les altes a pacients amb coronavirus continuen en ascens i ja suposen el 72% respecte al total de casos en la Comunitat. En l’última anàlisi de dades s’han registrat 224 altes més, la qual cosa eleva a 11.402 el total de persones curades. Des que va començar la Fase 1 de la desescalada el passat 11 de maig les altes han crescut un 29%.

Quant a nous positius, s’han detectat 24 contagis a través de PCR, una mica inferior a l’última jornada. Aquesta xifra eleva a 11.136 el total de positius des que va començar la pandèmia en la Comunitat. Per províncies són 7 nous casos a Castelló, 6 a Alacant i 11 a València.

A més, en l’últim informe s’assenyala que s’han detectat nous positius en 13 residents i en 4 treballadors. Per això, dels 24 nous casos globals de la Comunitat hi ha 17 que pertanyen a aquests centres, és a dir, el 70’83% dels nous positius.

MENYS DE 3.000 CASOS ACTIUS

De tots els contagis detectats, es troben actius 2.966 casos, la qual cosa suposa només el 18,79%. Aquesta és la primera vegada que la Comunitat baixa de la barrera dels 3.000 actius, una xifra que fins ara no s’havia aconseguit vèncer encara que havia estat a prop.

Respecte al nombre de pacients en l’UCI, la tendència segueix en descens. Hui dia, només hi ha 27 persones que requereixen aquestes cures en tota la Comunitat. Per part seua, el número d’hospitalitzats també ha experimentat un descens. En aquests moments hi ha 206 persones ingressades.

QUARTA JORNADA AMB UN MORT PER CORONAVIRUS

En les últimes hores s’ha produït una nova defunció de coronavirus per la Comunitat, concretament a València. Amb aquesta xifra són ja quatre jornades consecutives amb un únic mort a causa de la malaltia. Aquesta víctima eleva a 1.418 les persones mortes: 212 a Castelló, 501 a Alacant i 705 a València. En aquest apartat destaca Castelló i és que la província acumula set dies consecutius sense registrar víctimes mortals per COVID-19.

Des de Sanitat han confirmat que el mort era un resident de centres de majors. Hui dia continuen havent-hi casos positius en 74 centres: 8 a Castelló, 32 a Alacant i 34 a València.