Las mejores fotografías de la pandemia llegan a Valencia en forma de exposición
Un grupo de señoras mayores protegidas con mascarillas se reúnen en la calle.

La Comunitat Valenciana suma quatre nous brots de coronavirus en menys de 24 hores. Al brot de Cullera notificat ahir al matí se sumen Guadassuar, Xirivella i Xàtiva. En el cas del municipi de la Ribera Baixa es van parlar en un primer moment de 3 persones afectades en una mateixa família, un número que finalment ha pujat a 4 positius.

En Guadassuar també és un brot familiar encara que major al de Cullera i és que ha afectat un total de 7 persones. Per contra a Xirivella és un brot social originat en una festa de joves. Allí el total de contagiats és de 3 persones, una més que a Xàtiva.

Segons ha informat Las Provincias, el brot de Xàtiva té com a origen l’Hospital Lluís Alcanyís. Allí han donat positiu dos de les seues treballadores, una xifra que podria incrementar-se quan es coneguen els resultats de la resta d’empleats.

Al marge dels nous brots, en les últimes hores hi ha hagut un increment de casos en tres dels focus que més preocupen a Sanitat. En el cas de Gandia són 7 nous positius sumant ja un total de 84 contagiats mentre a Benidorm hi ha 4 nous casos sent ja 8 afectats.

En Peníscola s’han realitzat ja 300 proves PCR i avui continuarà el garbellat que es coneixerà en els pròxims dies. De moment són 28 contagiats, 8 més que en l’última actualització.

79 CASOS NOUS DE CORONAVIRUS

D’altra banda, s’han confirmat 79 casos nous per prova PCR des de l’última actualització. Per províncies són 5 a Castelló, 38 a Alacant i 36 a València. Tots ells situen la xifra total en 12.191 persones des de l’origen de la pandèmia.

A més, els hospitals valencians tenen actualment un total de 58 persones ingressades, 7 en l’UCI. La xifra suposa un malalt menys des de l’última actualització. Al mateix temps, cal sumar 49 noves altes a pacients amb coronavirus. Així, el total de curats ascendeix a 17.783 persones quedant actius 497 casos, un 2,52% del total de positius.

Finalment, la Comunitat Valenciana no ha registrat cap defunció per coronavirus en l’última jornada. El total continua en 1.477 persones: 227 a Castelló, 513 a Alacant i 737 a València.

Actualització de la situació en residències

Les residències de la Comunitat Valenciana no registren cap defunció des del 25 de juny. Per tant, totes elles acumulen 26 dies seguits sense defuncions per coronavirus. En aquests moments hi ha algun cas positiu en 8 centres: 1 a Castelló, 1 a Alacant i 6 en la de València. A més, hi ha un resident entre els nous positius.