Valencia registra un nuevo brote de coronavirus que afecta a una familia
Un grupo de personas cruza la calle Colón de Valencia en la Fase 1. / FOTO: NACHO DOCE (REUTERS).

El coronavirus està més fort que mai i ha tornat a colpejar a la Comunitat Valenciana. La Conselleria de Sanitat ha anunciat un total de 2.341 nous positius.

Es tracta de la pitjor xifra registrada des de l’origen de la pandèmia el mes de febrer passat. A més, ha superat els 2.327 contagis comunicats el 7 de novembre, dia que havia batut nou rècord. Per províncies són 391 casos a Castelló, 713 a Alacant i 1.237 a València.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha avançat que de moment no s’anunciaran més mesures restrictives encara que ha insistit en la importància de complir amb les ja imposades. No obstant això, s’ha avançat que des de la Generalitat prorrogaran els contractes sanitaris per a reforçar el sistema de salut. Per tant, un total de 7.045 professionals continuaran treballant durant els primers sis mesos del pròxim any.

300 LLITS MÉS PER A l’UCI

Respecte a la situació dels hospitals, hi ha 1.522 malalts de coronavirus hospitalitzats. Un total de 241 pacients es troba en les unitats de vigilància intensiva. Aquesta xifra suposa que el 36,4% de l’UCI està ocupada per pacients COVID.

Encara que la situació és alarmant, la consellera ha assegurat que “tots els hospitals encara tenen capacitat d’ampliar”. Segons Barceló, encara es poden instal·lar fins a 300 llits més per a les UCI de la Comunitat Valenciana.

RÈCORD DE DEFUNCIONS

A les dades anteriors se sumen un total de 39 mortsla xifra més alta de defuncions de la segona ona. Segons Barceló, 15 de les víctimes vivien en residències de majors mentre que les altres 24 persones es trobaven hospitalitzades.

Amb aquesta nova dada, la Comunitat Valenciana s’aproxima a aconseguir els 2.000 defuncions. Cal recordar que des de l’inici de la pandèmia s’han comptabilitzat 1.972 morts per coronavirus.