La Comunitat Valenciana paralitzada davant la gota freda més violenta dels últims anys

Col·legis suspesos, parcs blindats i activitats culturals cancel·lades, entre les mesures adoptades per a evitar danys mortals per les precipitacions.

gota

L’arribada de la qual s’espera que siga la gota freda més forta de l’última dècada ha causat el tancament de molts col·legis i instituts de la Comunitat Valenciana. Amb una previsió de pluges que podrien deixar fins a 180 litres per metre quadrat a la província de Castelló i 150 litres a la província de València són molts els municipis que han decretat el tancament dels centres escolars per precaució.

En el cas de Castelló esta vesprada se suspendran les classes tant del Maestrat i com de la Plana per a evitar així el desplaçament de cotxes i autobusos escolars durant la tempesta d’esta vesprada i demà. Han anunciat el tancament en Alcalà de Xivert, Alcossebre, Almassora, Almenara, Benicarló, La Vall d’Uixò, Moncofar, Peníscola, Torreblanca, Vila-real i Vinaròs, on els instituts tancaran a partir de les 12 hores.

Però els centres educatius no són els únics espais que tancaran davant l’alerta per fortes precipitacions. A la província de València municipis com Manises ja han anunciat la suspensió d’activitats culturals i comercials com el Mercat Medieval que estava previst per a este cap de setmana i que finalment tindrà lloc del 9 a l’11 de novembre. El mateix succeeix amb la població d’Alcàsser on s’ha anunciat l’ajornament de la XIV Mostra Agroalimentària i Comercial d’esta finalitat de setmana al del 9 de novembre, una vegada haja finalitzat el pont de Tots els Sants.

València tanca els parcs i jardins

L’Ajuntament de València ha tancat este dijous al públic els parcs i jardins de la ciutat que tenen una tanca al voltant, com els de Vivers o els de Monforte, davant l’alerta taronja per pluges decretada per la AEMET (Agència Estatal de Meteorologia).

La concejala de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha explicat que davant les previsions i l’alerta per pluja “la prioritat màxima és la seguretat de la ciutadania. Recomanem la població no romandre en espais arbrats i circular amb precaució mentre dure la situació d’alerta taronja”.

D’altra banda, hi haurà brigades de guàrdia, tant de les contractes municipals de manteniment de jardins com de l’Organisme Autònom Municipal (OAM) de Parcs i Jardins Singulars per col·laborar amb la resta de servicis municipals. En concret, els jardins afectats són els de parc de l’Oest, parc d’Orriols, Jardí de Polifil, parc de Marxalenes, les Hespèrides, jardins de Monforte, jardí Antoni Suárez, Benicalap, Aiora, jardí Professor Antonio Llombart, jardins de Vivers, Rafael Cort, Antic Hospital Pare Jofré, Franco Tormo, La Rambleta, Alfred Candel i plaça del Cedre.

Suspensió de la jornada de futbol base davant l’alerta de gota freda

En el cas dels partits de futbol base convocats per a les pròximes jornades, la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana ha emès un comunicat en el que informa de la seua suspensió davant l’alerta per risc de pluges extremes.

Segons la Federació, esta suspensió afectarà les categories Cadet, Infantil, Aleví, Benjamí i Prebenjamín, tant de futbol masculí com femení i futbol sala. Asseguren que esta mesura “és la més aconsellable” i apel·len “al sentit comú dels clubs que participen en la resta de categories per a aplicar la prudència a l’hora de realitzar desplaçaments”.

La gota fría dejará casi 200 l/m2 en apenas 12 horas en la provincia de Valencia