Lluvias
Un coche circula por una calle de la localidad valenciana de Museros completamente anegada a causa de las lluvias. EFE/Kai Försterling

L’episodi de pluges que assota tota la Comunitat Valenciana continuaran al llarg del cap de setmana però ho faran sense alerta i amb remissió. Des de l’Agència Estatal de Meteorologia han avançat que persistiran les precipitacions amb temperatures que no variaran i es registraran vents fluixos del nord-est.

Des de la jornada del dijous tota la zona llevantina s’ha vist afectada per un marcat flux humit com a resultat de la unió de dues borrasques que han evolucionat des del Mediterrani i l’Atlàntic. Tal com explica Aemet, esta situació ha sigut la causant de precipitacions fortes, persistents i amb tempestes que han produït acumulacions d’aigua que han superat els 200 litres per metre quadrat com és el cas del Palmar (235 litres) o Alcalà de Xivert (201).

Si per al primer dia de gota freda Aemet ja va assenyalar que les pluges serien localment fortes amb borrasques que causarien la intensificació de les precipitacions, el mateix succeirà durant el divendres ja que s’esperen tempestes que podrien aconseguir fins als 300 mm en alguns punts de Castelló fins al final de la jornada.

Encara que de moment continua l’alerta amb risc extrem (roja) en tota la província de Castelló, risc important (taronja) en el litoral nord de València i risc (groga) tant en el litoral sud de València com en el nord d’Alacant, des d’Aemet ja han assenyalat que totes elles desapareixeran al llarg de la nit per a donar passe a un dissabte en el que predominarà el cel nuvolós amb precipitacions persistents i ocasionalment fortes en la meitat sud de l’autonomia.

A partir del diumenge el més probable és que la situació remeta ja que la borrasca es desplaçarà cap a l’oest peninsular. El cel presentarà intervals nuvolosos amb precipitacions ocasionals, en particular en el sud de València i nord d’Alacant, amb temperatures estables i vents moderats del nord-est.

La gota fría deja tras de sí carreteras cortadas y un 112 colapsado