Alerta roja en Valencia por riesgo extremo del temporal
Un vehículo queda atrapado en la N-332 que une Sueca con Cullera. / EFE

La Comunitat Valenciana torna a estar en alerta per un nou temporal. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemetha activat el nivell màxim groc per a aquest migdia. Segons les primeres previsionss’esperen ruixats localment forts i fins i tot tempestes ocasionals.

L’alerta s’ha activat en tot l’interior de Castelló perquè es preveuen precipitacions de 20 litres per metre quadrat en una hora. L’alerta groga es mantindrà activa fins a les 20.00 hores encara que el temporal no acabarà ací. Per a la jornada del dijous Aemet reactivarà el nivell de risc groc encara que només serà a l’interior nord de Castelló. Aquest no conclourà fins a les 21.00 hores, moment en el qual es desactivarà.

Malgrat no estar en nivell de risc, la província de València també estarà assotada per la pluja. Per a hui s’esperen ruixats ocasionals amb tempesta. A més, hi ha probabilitat que siguen localment fortes a l’interior de la meitat nord i sense descartar que s’estenguen a zones del litoral de manera més dispersa i menys intensa.

El dijous hi haurà una treva de les precipitacions amb intervals nuvolosos. No obstant això, cara a la fi de setmana tornarà la pluja. El divendres s’esperen ruixats i tempestes ocasionals, amb probabilitat que siguen localment fortes a l’interior.

La situació es repetirà el dissabte amb possibilitat de ruixats i tempestes ocasionals. A més, Aemet assenyala cota de neu entre 1600 i 1800 m. El diumenge és quan podria donar-se una millora de la situació meteorològica amb cel poc nuvolós o buidat i temperatures de fins a 18°.