La Comunitat Valenciana estrena fase de desescalada: medidas que se mantienen y novedades introducidas
Un mujer camina frente a una terraza de Valencia. / Rober Solsona (Europa Press)

La Comunitat Valenciana arranca una nova fase de desescalada amb poca variació davant l’augment de casos. El creixement de nous contagis i el tret de la incidència acumulada ha obligat al Consell a alentir el retorn a la nova normalitat. Per això, són molt poques les mesures que entren en vigor aquest dijous.

El decret que ha regit durant les últimes setmanes del mes de juny és pràcticament el mateix a l’actual. Aquest tindrà una validesa de dos setmanes pel que haurà d’acatar-se fins al pròxim 15 de juliol.

D’aquesta forma, l’hostaleria i restauració continuaran obertes fins a la 1 de la matinada. Ho faran amb un màxim de 10 persones per taula i amb un aforament del 50% en interior. No obstant això, les terrasses podran continuar comptant amb el 100% d’aquest.

Quant a l’oci nocturn, podrà continuar obrint però només fins a les dues del matí. Això sí, sense pistes de balls i amb el 50% d’ocupació en interior. També un aforament complet a les terrasses, com l’hostaleria. Quant a les cerimònies, podràs continuar celebrant-se amb un aforament al 100%. A més, las reunions socials i familiars en cases continuaran sense limite de persones.

A totes aquestes mesures s’incorpora una novetat: la reobertura dels casals fallers. A més, es podrà consumir menjar i beguda seguint les mesures establides per al sector de la restauració (tancament de barres, aforament al 50%, i taules de fins a 10 persones). Per a la resta d’activitats, com a tasques administratives, es manté l’aforament del 75%.

Recomanació de continuar usant la màscara en els exteriors

Un altre aspecte que canvia del decret és la qüestió de les màscares. Malgrat no exigir-se el seu ús en espais oberts, el Consell recomana que es continue utilitzant a l’aire lliure, excepte en espais naturals i a les platges.

Al marge del decret, la Conselleria de Sanitat ha elaborat una guia amb indicacions bàsiques per a mantenir ventilats espais interiors. Aquesta pot ser consultada en la pàgina web i serà distribuïda per locals com a comerços, hotels, bars, restaurants, cinemes, teatres o museus.