La Comunitat no millora el seu nivell d’anglès i descendix en el rànquing mundial

València i Alacant són les ciutats que posseixen pitjor domini de l'anglès juntament amb Sevilla tal com revela l'últim informe EPI d'Education First.

inglés

Segons els resultats de l’informe anual EPI d’Education First (EF) que s’ha publicat esta setmana, la Comunitat disminuix el seu nivell d’anglès i, les ciutats de València i Alacant ocupen els últims llocs en rànquing de les set que EF ha analitzat a Espanya.

En aesta setena edició de l’informe EF EPI la Comunitat València obté 54,41 punts sobre 100, enfront dels 55,61 punts que va aconseguir l’any passat. La regió està entre la qual pitjor domini de l’idioma té en el nostre país, ja que el nivell d’anglès dels valencians se situa per sota de la mitjana espanyola, que ha obtingut 56,06. A pesar d’este resultat, els dos tenen la categoria de “moderat” a nivell mundial.

Este informe anual, de caràcter internacional elabora els rànquings sobre els millors parlants no natius d’anglès. Entre les novetats d’enguany destaquen que és l’edició amb major mostra d’estudi; amb més d’un milió d’examinats de 80 països i en la qual, per primera vegada, participen Angola, Bangladesh, Camerun, Cuba, Grècia, Nigèria i Sud-àfrica.

A nivell nacional l’informe evidencia que els espanyols no millorem en el coneixement de l’anglès i descendim tres llocs en la classificació amb una puntuació de 56,06 sobre 100 enfront dels 59,98 punts obtinguts l’any passat.

L’informe reflectix algunes tendències comunes a nivell global entre les quals destaquen que el nivell d’anglès de les dones és superior al dels homes i el coneixement d’anglès entre els joves és més alt que el de la gent gran.

L’EF EPI ha trobat també una correlació entre el nivell de fluïdesa de l’anglès i el poder adquisitiu, qualitat de vida, innovació i molts altres indicadors soci-econòmics. En definitiva existeix una relació positiva entre el nivell de fluïdesa d’anglès i el salari brut mitjà.