La Comunitat Valenciana avanza en la desescalada con nuevas medidas y sin toque de queda
Un agente de la Policía Local en un control del centro de Valencia con motivo de las obras de peatonalización.

Aquesta mitjanit la Comunitat Valenciana ha fet un pas més en el retorn a la nova normalitat amb l’estrena de mesures. L’autonomia ha entrat en un nou escenari de la desescalada que ha portat com a principal novetat eliminar el toc de queda.

Després de set mesos, a partir d’aquest dimarts ja no hi haurà restricció de la mobilitat nocturna. A més, el oci nocturn recupera la seua activitat i és que des d’avui ja poden obrir les seues portes. No obstant això, tant les discoteques com els pubs tindran la seua activitat limitada. L’aforament interior no podrà superar el 50% del local; estarà prohibit ballar; i hauran de tancar a les 02.00 hores.

Una altra de les grans novetats són les reunions socials. A partir de hui ja no hi ha límit de persones ni en espais públics ni en privats. No obstant això, el Consell ha demanat prudència i precaució. Per això insten a mantenir la distància de seguretat, usar màscares i ventilar si és un lloc tancat.

A pesar que les reunions socials poden ser multitudinàries, la cosa canvia si s’acudeix a una terrassa o cafeteria. En el cas de l’hostaleria es manté la limitació de 10 comensals per taula. A això se suma la restricció horària doncs, malgrat l’eliminació del toc de queda, l’hostaleria haurà de baixar les persianes a les 01.00 hores. A més, el consum en barra continuarà estant prohibit.

FINS QUAN ESTARAN LES NOVES MESURES?

Segons el marcat pel Diari Oficial de la Generalitat València (DOGV), la present resolució estarà vigent fins a les 23.59 hores del dimecres 30 de juny. Per tant, s’espera que la setmana prèvia tinga lloc una nova Mesa Interdepartamental en la qual es marquen les mesures que regiran les vacances estivals.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ja va avançar el seu desig de fer un pas maso en l’oci nocturn. L’objectiu del Consell és ampliar els horaris. De la mateixa manera, també s’espera una possible flexibilització de l’ús de les màscares en zones obertes com a platges o altres espais naturals.