El coronavirus no da tregua en la Comunitat Valenciana e incrementa los contagios
Trabajadores del hospital La Fé en los exteriores del hospital. / Kai Försterling (EFE)

La Conselleria de Sanitat ha confirma un total de 86 nous casos de coronavirus en les últimes 24 hores. La xifra suposa una important reculada respecte als valors que es venien donant el mes de juny i s’aproxima a la mitjana de casos diaris de finals d’abril quan encara no havia arrancat la desescalada.

La meitat dels nous positius es donen a la província de València on s’han confirmat 43 positius. En el cas de Castelló s’han registrat 9 i Alacant compta amb 28 nous contagiats. Amb tots ells ja són 12.334 persones de la Comunitat les que s’han vist afectades per la pandèmia en el que portem d’any.

A més, la xifra de nous contagis ha fet que es disparen els casos actius i aquesta s’ha duplicat en tan sols set dies. Mentre el divendres 17 de juliol quedaven actius 308 casos (un 1,59% del total de positius), avui parlem d’un total de 612, és a dir, un 3,08% del total de positius.

CINC BROTS NOUS

D’aqueix quasi centenar de nous casos cal separar en brots. La Comunitat Valenciana suma ja 31 focus d’infecció, 5 d’ells nous. El més preocupant és el del Hospital de Manises on hi ha 19 positius i s’està realitzant un seguiment.

A això cal sumar dos brots a la ciutat de València. Tots dos casos estan relacionats amb l’àmbit social i sumen un total de 10 persones: 6 un d’ells i 4 l’altre. A més, Sanitat ha anunciat 3 casos positius d’àmbit laboral a Sagunt i 4 contagis a Ròtova encara que no s’han donat més dades sobre aquest tema.

Respecte als altres brots, només hi ha constància de creixement a Xirivella. Allí s’han sumat 9 casos més pel que ja són 12 les persones afectades.

Davant aquesta situació la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha fet una crida a la prudència. “L’augment de casos positius que estem veient en els últims dies és una clara cridada a la prudència de tots els ciutadans”. Per això, ha insistit que “no hem de relaxar les mesures d’higiene i prevenció davant el virus”.

8 PERSONES EN L’UCI PER CORONAVIRUS

Al marge de les anteriors dades, la Comunitat Valenciana ha registrat 61 noves altes a pacients amb coronavirus. Així, el total de persones curades ascendeix ja a 17.886 persones. Per contra, els hospitals valencians tenen actualment 63 persones ingressades, 8 d’ells en l’UCI.

A més, no s’ha registrat cap defunció per coronavirus des de l’última actualització de dades. El total de defuncions es manté en 1.477 persones: 227 a Castelló, 513 a Alacant i 737 a València.

Respecte a les residències, no registren cap defunció des del 25 de juny. Per això, es compleixen 28 dies sense defuncions a causa del coronavirus. En aquests moments hi ha algun cas positiu en 8 centres: 1 a Castelló, 1 a Alacant i 6 a València. Finalment, assenyalar que s’han detectat 3 nous casos entre els residents i no hi ha novetats respecte als treballadors.