La Comunitat Valenciana afronta una de las jornadas más frías del invierno con heladas y temperaturas bajo cero
Cinctorres

La Comunitat Valenciana torna a afrontar una de les jornades més fredes d’aquest hivern. L’interior nord de l’autonomia es manté baix alerta groga davant temperatures extremes. Els mercuris ja han registrat fins a -10 graus, una situació que espera prolongar-se durant el cap de setmana.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha anunciat que aquest divendres hi haurà gelades a l’interior, possibles ruixats i descens de les mínimes. Segons ha apuntat en la meitat sud de la Comunitat predominarà el cel nuvolós al matí, tendint a intervals nuvolosos a la vesprada.

A més, seran probables ruixats dispersos en el sud de València i nord d’Alacant. No obstant això, aquests tendiran a remetre a la vesprada i no es descarten de forma més feble i ocasional en la resta de l’autonomia.

D’altra banda, Aemet ha assenyalat que es preveu una cota de neu entre els 800 i 1000 metres. A això se sumen probables boires i bancs de boira matinals a l’interior juntament amb gelades, localment fortes a Castelló.

A tota aquesta situació d’inestabilitat se li suma el fred amb un nou descens de les mínimes. Segons dades de l’Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet), el punt més fred d’aquesta matinada ha sigut Ares del Maestrat. En aquesta localitat castellonenca els mercuris han caigut fins als -10,2 graus.

Una situació molt similar s’ha registrat a Vistabella del Maestrat amb temperatures de fins a -10,1 graus. Altres localitats que han viscut una matinada extremadament frija han sigut Vilafranca (-7,8); Morella (-7,6); Xodos (-7,3); Castielfabib (-6,8); Calles (-6,3) i el Forcall (-6).

UN CAP DE SETMANA FRED AMB GELADES I BOIRES EN LA COMUNITAT

Per al dissabte es preveu una situació similar encara que els mercuris viuran un lleuger ascens. Regnarà un cel nuvolós en la meitat sud de la Comunitat. Hi haurà baixa probabilitat de precipitacions febles i disperses la primera meitat del dia. En la resta, intervals de núvols baixos matinals, tendint a cel poc nuvolós o buidat a la vesprada.

Probables boires o bancs de boira localment engelants en punts de l’interior al matí. També hi haurà gelades generalitzades a l’interior, sense descartar amb caràcter feble en trams del litoral nord. Aquestes podran ser localment forts a l’interior de Castelló.

Per al diumenge es viurà una jornada de cels nuvolosos en la meitat sud. No obstant això, hi haurà baixa probabilitat de precipitacions febles i disperses la primera meitat del dia. En la resta, intervals de núvols baixos matinals, tendint a cel poc nuvolós o buidat a la vesprada.

Una vegada més, seran probables les boires o bancs de boira localment engelants en punts de l’interior. Temperatures sense canvis o en lleuger ascens i gelades generalitzades a l’interior, sense descartar amb caràcter feble en trams del litoral nord. Igual que el dissabte, podran ser localment forts a l’interior de Castelló.