Fin del estado de alarma: no se podrá limitar las reuniones
Diversos ciutadans gaudeixen de les terrasses durant la pandèmia. / EFE

La nova normalitat està més prop de la seua instauració en la Comunitat Valenciana. La Generalitat ha fet un pas al capdavant de la pandèmia amb l’inici de la segona fase de la desescalada.

Hui ha tingut lloc l’última Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19. El president del Consell, Ximo Puig, ha sigut el responsable de presidir-la moments abans d’arrancar amb el Debat de Política General.

La celebració d’aquest debat ha alterat l’habitual trobada amb els mitjans després de la Interdepartamental. En aquesta ocasió, Puig ha abandonat el Palau de la Generalitat després de la Interdepartamental per a comparèixer davant Les Corts Valencianes. Ha sigut precisament en la seua cinquena obertura del Debat de Política General on ha fet referència a les noves mesures adoptades pel Consell.

Serà aquesta mitjanit quan acabe l’actual decret de mesures contra el coronavirus. A partir de llavors s’activarà la nova resolució la vigència de la qual s’estendrà un total d’11 dies fins a la celebració del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana.

OBERTURA EN L’OCI I L’HOSTALERIA DE LA COMUNITAT

“Decauen totes les restriccions en cinemes, teatres, auditoris, museus i biblioteques. Decauen totes les restriccions en el comerç i seus festeres”, així ha anunciat Puig les dues grans novetats de la jornada. A més, ha fet un pas al capdavant tant en hostaleria, oci nocturn i àmbit esportiu.

Segons ha avançat, l’hostaleria podrà augmentar els aforaments en interior fins al 75%; les taules seran de fins a 10 comensals; i l’ús de barra estarà permès. També s’elimina el límit horari i el tancament serà el marcat per la llicència de cada local.