Compromís plantejarà que la futura Llei de Memòria Democràtica incloga la prohibició de l’exhibició de símbols nazis o feixistes. Així ho va explicar anit en una entrevista en 7 Televalencia el portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví.

L’anunci arriba després de la manifestació d’ultradreta que va haver-hi el passat 12 d’octubre en el barri de Benimaclet. La ‘Marxa de les torxes’ convocada per Espanya 2000 va congregar una nombrosa concentració. A més, va haver-hi una cacerolada com a resposta a la convocatòria de la formació d’ultradreta.

El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ja va avançar que demanaran que la nova Llei de Memòria incorpore la prohibició d’aquests símbols. És alguna cosa que plantejarà el diputat estatal Joan Baldoví, durant la seua tramitació en el Congrés. L’objectiu és imitar el model que segueixen altres països d’Europa.

En clau valenciana, Compromís preguntarà a la Conselleria de Qualitat Democràtica com es pot aplicar a “aquesta gent” la llei autonòmica de memòria democràtica. En tot cas, la coalició rebutja que Delegació de Govern permetera la marxa ultra. Asseguren que es va tancar el barri “perquè pogueren passejar-se lliurement símbols nazis i feixistes”. Es tracta, al seu judici, d’una “falta de compromís” amb els veïns tancats a les seues cases.