Adéu a la gasolina sense plom 95, 98 i al dièsel. Les estacions de servei de tota Europa estan d’estrena. Des d’ara tots els sortidors compten amb un nou sistema d’etiquetatge que, lluny de confondre als conductors, aporta una informació clau a l’hora de posar gasolina sense importar el país en el qual es reposta.

Eixe nou etiquetatge és comú per als 28 països membres de la Unió Europea però conviurà amb els adhesius tradicionals per a facilitar el repostaje a tots els conductors.

Es tracta d’una eina visual complementària a la informació actual, amb ella es pretén ajudar el conductor que arriba a una estació de servei estrangera a comprovar la compatibilitat entre el seu vehicle i els carburants subministrats sense importar així les diferents denominacions locals.

Nou sistema d’etiquetatge en els sortidors de carburant.

Quina informació aporten eixos nous adhesius?

Es tracten de símbols, lletres i números. Cada forma és un combustible: gasolina (cercle), gasoil (quadrat), dièsel sintètic (quadrat més les lletres XTL) i combustibles gasosos (rombes); mentres que el número indica el percentatge màxim etanol (E5, E10 i E85), biodièsel (B7 i B10), hidrògens (H2), gas natural (CNG), gas liquat del petroli (LPG) i gas natural liquat (LNG).

A partir d’ara tots els vehicles nous també hauran d’adaptar-se a la normativa i aportar estes etiquetes al costat dels seus depòsits. Però si el teu cotxe no és nou i tens dubtes a l’hora de repostar, des de l’Associació Espanyola de Venedors de Carburant (AEVECAR) recomanen consultar amb el teu distribuïdor local de confiança.