Arranca la desena legislatura de Les Corts Valencianes amb la constitució de la nova Mesa que tornarà a estar presidida per Enric Morera tal com va anunciar el cap del Consell, Ximo Puig, després de la reunió mantinguda el dimarts 14 de maig amb Mónica Oltra (Compromís) i Rubén Martínez Dalmau (Unides Podem – IU) amb la finalitat d’establir les bases de la renovació del Pacte del Botànic.

María José Salvador, fins ara consellera d’Habitatge i Obres Públiques, serà la vicepresidenta a la qual li seguirà el diputat del Partit Popular Jorge Bellver com a vicepresident, Cristina Cabedo de Podemos com a secretària primera i Luis Arquillos de Ciutadans com a secretari segon.

Avui a les 10.30 hores ha arrancat el ple en el qual es formarà el nou parlament de la Comunitat Valenciana que quedarà de la següent manera després dels resultats de les eleccions del 28-A: PSPV-PSOE (27 escons), PP (19), CS (18), Compromís (17), Vox (10) i Unides Podem (8).

La primera fila de l’hemicicle ha estat ocupada pel govern en funcions liderat per Puig mentre la part esquerra l’han ocupada les bancades els integrants del Govern del Botànic i la dreta ha quedat formada pel PP, Ciutadans i Vox.

La sessió ha arrancat amb la lectura del decret de convocatòria electoral i la relació dels 99 diputats electes que han jurat o promès el càrrec que ocuparan en la X legislatura de les Corts Valencianes.