chinos

Ni la comunitat xinesa assentada a València ni els seus negocis estan passant pel seu millor moment. Encara que en els cartells de les persianes d’aquests negocis pose “tancat per vacances”, la veritat és que tanquen per por del coronavirus. Molts xinesos han decidit no obrir els seus comerços en plenes Falles i aïllar-se voluntàriament.

La majoria d’aquests comerços alçaran la persiana el 20 de març, just després de Falles. Segons la Federació d’Associacions Xineses de la Comunitat Valenciana, els propietaris d’aquests bars consideren insuficients les mesures a València per a prevenir el virusEs basen en les decisions estrictes adoptades al seu país.

El dimecres passat la federació es va reunir amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a donar una possible solució al tancament generalitzat. Malgrat que des d’aquesta federació s’ha unit a les institucions i ha demanat calma, ha servit de poc. “La majoria de locals han decidit pel seu compte tancar fins que es passen les festes”, ha declarat la federació.

Més enllà de la capital del Túria

Aquesta decisió no solament afecta a la capital, sinó que en l’àrea metropolitana de València, Castelló i Alacant també han tancat locals xinesos. Entre les zones més afectades es troba Pelayo i la Saïdia. En l’àrea metropolitana, Manises és un dels municipis que més ha notat aquest fenomen. A Alacant i Elx, diverses botigues d’alimentació també han penjat el “tancat per vacances”.

A més, algunes de les capitals del país com Madrid o Barcelona viuen el mateix fenomen. Malgrat no tenir una festa multitudinària com les Falles, la por en la comunitat xinesa segueix en augment en tota Espanya.