turrón

Què seria del Nadal sense el torró, veritat? Aquest dolç típic és un dels pilars de la nostra dieta nadalenca, i a ell li devem milers d’entretingudes sobretaules en família. No pot faltar en cap llar, i tant és així que hem pensat que potser et resulta útil preparar el teu propi. T’atreveixes? Segueix la nostra senzilla recepta i sorprendràs a tots els teus comensals!

Ingredients per a preparar el torró bla o de Xixona:

  • 50gr. d’avellanes torrades sense pell (opcional, pots posar més ametles si prefereixes)
  • 300 gr d’ametles torrades sense pell
  • 200 gr. de mel
  • 200 gr. de sucre glass
  • 1 rovell d’ou
  • 1 cullaradeta de canyella en pols (opcional)

Procés d’elaboració:

En primer lloc, en cas de no haver aconseguit les ametles i les avellanes sense pell, comença pelant-les. Tot seguit hauràs de triturar-les fins a quasi reduir-les a pols. Un advertiment: si les mols massa temps comencen a posar-se olioses, i tampoc volem això.

Una vegada triturades, procedeix a calfar el sucre i la mel en una olla de grandària reduïda i deixa-la coent fins a observar que el sucre s’haja dissolt per complet.

A continuació, aboca el líquid resultant en un recipient al costat del rovell d’ou i la fruita seca triturada anteriorment, comença a regirar la mescla i ves afegint a poc a poc canyella en pols sobre ella. Assegura’t de mesclar a consciència tots els ingredients i sigues pacient: aquest procés pot prendre alguns minuts fins a aconseguir una consistència uniforme. Algunes persones opten per realitzar aquest procés en una olla a foc lent. Si decideixes ser una d’elles, cura: és molt fàcil que la mescla se t’acabe pegant.

Deposita tot el preparat en un motle rectangular amb paper encerat de poca profunditat (així aconseguirem donar-li al torró la seua forma rectangular característica), col·loca sobre ell alguna cosa que tinga bastant pes (això farà que el torró vaja agafant forma i es vaja adaptant al motle), fica-ho en la nevera i oblida’t d’ell per un parell de dies. Arribats a aquest punt, el procés ha acabat: t’has convertit en un artesà oficial de torrons. Ara tan sols et quedarà obrir el frigorífic passades 48 hores i gaudir del teu estupend dolç.

Nyam!

Las dos mejores recetas con besugo para comer en Navidad