Com preparar torró a l’estil de Xixona en cinc senzills passos

Sorprèn els teus convidats continuant nostra senzilla recepta per a elaborar un dels dolços més tradicionals de la Comunitat Valenciana.

turrón

Què seria del Nadal sense el torró, veritat? Aquest dolç típic és un dels pilars de la nostra dieta nadalenca, i a ell li devem milers d’entretingudes sobretaules en família. No pot faltar en cap llar, i tant és així que hem pensat que potser et resulta útil preparar el teu propi. T’atreveixes? Segueix la nostra senzilla recepta i sorprendràs a tots els teus comensals!

Ingredients per a preparar el torró bla o de Xixona:

  • 50gr. d’avellanes torrades sense pell (opcional, pots posar més ametles si prefereixes)
  • 300 gr d’ametles torrades sense pell
  • 200 gr. de mel
  • 200 gr. de sucre glass
  • 1 rovell d’ou
  • 1 cullaradeta de canyella en pols (opcional)

Procés d’elaboració:

En primer lloc, en cas de no haver aconseguit les ametles i les avellanes sense pell, comença pelant-les. Tot seguit hauràs de triturar-les fins a quasi reduir-les a pols. Un advertiment: si les mols massa temps comencen a posar-se olioses, i tampoc volem això.

Una vegada triturades, procedeix a calfar el sucre i la mel en una olla de grandària reduïda i deixa-la coent fins a observar que el sucre s’haja dissolt per complet.

A continuació, aboca el líquid resultant en un recipient al costat del rovell d’ou i la fruita seca triturada anteriorment, comença a regirar la mescla i ves afegint a poc a poc canyella en pols sobre ella. Assegura’t de mesclar a consciència tots els ingredients i sigues pacient: aquest procés pot prendre alguns minuts fins a aconseguir una consistència uniforme. Algunes persones opten per realitzar aquest procés en una olla a foc lent. Si decideixes ser una d’elles, cura: és molt fàcil que la mescla se t’acabe pegant.

Deposita tot el preparat en un motle rectangular amb paper encerat de poca profunditat (així aconseguirem donar-li al torró la seua forma rectangular característica), col·loca sobre ell alguna cosa que tinga bastant pes (això farà que el torró vaja agafant forma i es vaja adaptant al motle), fica-ho en la nevera i oblida’t d’ell per un parell de dies. Arribats a aquest punt, el procés ha acabat: t’has convertit en un artesà oficial de torrons. Ara tan sols et quedarà obrir el frigorífic passades 48 hores i gaudir del teu estupend dolç.

Nyam!

Las dos mejores recetas con besugo para comer en Navidad