Ciudadanos exige intervenir la EMT

Fernando Giner: “Tenim més confiança en els funcionaris del Consistori que en els dirigents de Compromís”

EMT
GRAFCVA8107. VALENCIA, 30/09/2019.-Imagen de las cocheras de la EMT de la ciudad de València.El fraude de 4 millones de euros denunciado por la EMT de Valencia se ha cometido falsificando las firmas de los dos apoderados de la empresa para ordenar ocho transferencias con destino a la cuenta de un banco en China, en concreto Hong Kong. El Comité de Empresa de la EMT de Valencia se reúne este lunes para valorar la situación. EFE/Kai Försterling

Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de València ha exigit a l’alcalde de València, Joan Ribó, que l’Ajuntament intervinga la gestió economicofinancera de l’Empresa Municipal de Transports (EMT).

“Davant la falta de rigor i control en el maneig de fons públics en l’EMT que han evidenciat fets que hem conegut per la premsa, almenys tres versions diferents, anem a exigir que el Consistori, a través dels organismes centrals i els seus funcionaris habilitats nacionals, intervinguen la totalitat de la gestió economicofinancera de l’empresa”, ha declarat el portaveu de C, Fernando Giner, qui ha detallat que la intenció de Cs és que “tots els pagaments, cobraments i contractes que realitze l’entitat seguisquen els mateixos procediments i la mateixa fiscalització de la gestió del pressupost municipal”. “Tenim més confiança en els funcionaris habilitats nacionals del Consistori que en els dirigents de Compromís”, ha destacat el portaveu taronja.

Giner ha insistit en la necessitat de convocar a la Junta d’Accionistes de l’EMT, “que són tots els regidors de l’Ajuntament de València”, per a decidir el futur de la gestió de l’entitat. “El PSPV s’hauria de sumar a aquesta proposta de Cs, és una qüestió de responsabilitat”, ha afegit.

“Estem davant una situació molt greu, de desaparició de fons públics per valor de quatre milions d’euros d’un pressupost de 115 milions, dels quals els valencians paguen 70 milions amb els seus impostos”, ha explicat.

Per a concloure, regidor de Cs, Narcís Estellés ha recordat d’aquest assumpte es derivaran responsabilitat polítiques i directives.