Las ciudades que impusieron antes el uso de mascarillas son ahora las más seguras
Trabajadores médicos en el hospital de Dongsan en Daegu (Corea del Sur). /YNA/dpa - Archivo Europa Press.

Les regions que van adoptar primer el ús de màscares han sigut les que han presentat índexs de contagis més lleus. Així ho assenyala una carta al director publicada en la revista ‘American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine‘.

Segons el text arreplegat per Europa Press, se cita la publicació d’una universitat d’Hong Kong que va realitzar una anàlisi sobre aquest tema. En ell expliquen com l’ús de les màscares va poder ser determinant per a frenar la pandèmia en 42 països.

“Va haver-hi una clara correlació negativa entre l’acceptació general de l’ús d’una màscara facial i les seues taxes d’infecció. Un exemple clàssic es veu a Hong Kong. Malgrat la seua proximitat a la Xina continental, la seua taxa d’infecció és generalment modesta amb 1.110 casos fins avui. Això es correlaciona amb un ús quasi ubic de màscares a la ciutat (fins al 98,8% per part dels enquestats). S’observen pautes similars en altres zones d’Àsia com Taiwan, Tailàndia i Malàisia“, assenyala Sunny Wong.

TRES PAUTES PER A LLUITAR CONTRA LA PANDÈMIA

L’autor de l’article recorda que s’ha de fomentar l’ús de màscares. Wong assegura que “poden ajudar a frenar la propagació de COVID-19”. “Tenen un cost relativament baix en comparació amb els recursos sanitaris i el nombre de morts associades a la pandèmia”.

A més, assenyala tres pautes com a mesures no farmacèutiques “importants” per a frenar el coronavirus. En elles s’inclou l’ús de màscares, la rentada de mans i el distanciament social.