cine

L’Institut Valencià de Cultura instal·larà a la plaça de l’Ajuntament de València la Puck Cinema Caravana, que podrà ser visitada per tots els públics el diumenge 29 de setembre des de les 11.00 a les 14.00 i des de les 17.00 a les 20.00 hores.

El dilluns 30 de setembre, amb l’inici de les celebracions del Dia Internacional de l’Animació, la caravana Puck s’instal·larà a la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València, on es podrà visitar des de les 11.00 fins a les 14.00 i des de les 16.00 fins a les 19.00 hores.

Puck és una caravana convertida en sala de projecció. El seu ventre és un cine minúscul, potser el més xicotet del món. Caben set persones a l’interior.

Puck ensenya pel·lícules d’animació seleccionades de tot arreu del món buscant entre l’inesgotable fons artístic que ha produït el gènere al llarg del temps.

La PUCK Cinema Caravana.

L’objectiu és despertar la passió pel cinema d’animació. O simplement, recuperar l’experiència del cinema d’una manera particular. I gaudir durant un instant d’una petita gran obra audiovisual.

La presència de la caravana de cinema Puck coincideix amb l’inici de tota una sèrie d’activitats relacionades amb el món de l’animació com les jornades professionals internacionals Cartoon Springoboard i el festival Prime the Animation!

10 Anys de cinema ambulant. Puck Cinema Caravana

Com a complement a la presència de la caravana Puck en Belles Arts s’inaugura a la sala Josep Renau de la Facultat de Belles Arts de la UPV una exposició que recorre la trajectòria de la Puck Cinema Caravana des dels inicis en 2009 fins al 2019.

Aquesta exposició pretén donar visibilitat a un projecte de didàctica del cinema que compta amb l’inconfusible estil gràfic de Carles Porta per a generar un espai màgic, obert al públic de totes les edats, des del qual recuperar l’experiència del cinema i despertar la passió per l’animació. L’exposició es podrà visitar del 30 de setembre al 31 d’octubre de 2019.