Valencia

A partir de hoy, los valencianos que lo deseen van a poder descubrir la historia de algunos de los rincones más especiales de la ciudad de Valencia a través de Expoforum Valencia 2019. La Fundación del Ateneo Mercantil ha dado a conocer las cinco rutas guiadas que entre finales de marzo y el mes de abril va a posibilitar que cualquier persona interesada en la cultura y la historia de Valencia disfrute del  patrimonio cultural e histórico valenciano.

Cabe destacar que estas visitas se realizan en colaboración con el Colegio de Farmacéuticos de Valencia (MICOF), Florida Universitària y Casa Caridad, instituciones que colaboran en Expoforum Valencia 2019 junto a la Fundación.

La primera de estas visitas se realizará el próximo viernes 22 de marzo a partir de las 11:00 horas con un itinerario verde por la ciudad. Para esta primera salida, el alumnado de los grados de Educación de Florida Universitaria ha diseñado un itinerario por tres jardines históricos de Valencia: Jardines del Real, Jardí del Turia y el Botànic, pasando por el Palau de Forcalló y Ciutat Vella. La visita será dirigida por la profesora doctora de la Unidad de Educación de Florida Universitària, Mavi Corell.

A partir de hui, els valencians que ho desitgen podran descobrir la història d’alguns dels racons més especials de la ciutat de València a través d’Expoforum València 2019. La Fundació de l’Ateneu Mercantil ha donat a conèixer les cinc rutes guiades que entre finals de març i el mes d’abril possibilitarà que qualsevol persona interessada en la cultura i la història de València gaudisca del patrimoni cultural i històric valencià.

Cal destacar que estes visites es realitzen en col·laboració amb el Col·legi de Farmacèutics de València (MICOF), Florida Universitària i Casa Caridad, institucions que col·laboren en Expoforum València 2019 al costat de la Fundació.

La primera d’

Así es Expoforum, el evento que reúne un centenar de actividades por toda Valencia

estes visites es realitzarà el divendres 22 de març a partir de les 11.00 hores amb un itinerari verd per la ciutat. Per a esta primera eixida, l’alumnat dels graus d’Educació de Florida Universitària ha dissenyat un itinerari per tres jardins històrics de València: Jardins del Real, Jardí del Túria i el Botànic, passant pel Palau de Forcalló i Ciutat Vella. La visita serà dirigida per la professora doctora de la Unitat d’Educació de Florida Universitària, Mavi Corell.

Jardins del Palau de Forcalló.

El 28 de març està prevista la visita a les instal·lacions a la Casa Caridad, una oportunitat per a conèixer l’històric edifici i els documents que alberga referents a l’Exposició Regional de 1909.

Les següents rutes, organitzades pel Col·legi Oficial de Farmacèutics de València (MICOF) es realitzaran el 4 i l’11 d’abril a la València farmacèutica antiga. Durant estes, els assistents podran conèixer les farmàcies més antigues del centre històric de València, acabant l’itinerari en el Monestir de la Trinitat on es visitarà la tomba de la reina María de Castella, únic Panteó Real enclavat en les nostres terres i que és mantingut pel Col·legi de Farmacèutics.

Font ‘Les Quatre Estacions’ en l’inici del Passeig de l’Albereda.

Finalment, el 12 d’abril es realitzarà una ruta diferent per l’Albereda de València, a través de la interpretació del patrimoni. Una ruta a partir de les històries que ofereixen els seus recursos culturals i naturals, i els esdeveniments i espais vinculats a aqueix lloc que, malgrat la seua proximitat al centre històric, no ha sigut tingut en compte conjuntament des del punt de vista turístic. Aquesta activitat estarà liderada per la docent del Grau en Turisme, Nuria Blaya, en col·laboració amb alumnat del grau.

La presidenta de la Fundació Ateneu Mercantil, Carmen de Rosa, ha mostrat la seua satisfacció per l’organització d’aquestes rutes perquè “mostren clarament l’esperit amb el qual va nàixer Expoforum València 2019, l’ànim de mostrar amb orgull els tresors de València de la mà dels grans professionals amb els quals comptem a la nostra ciutat”. Per a finalitzar De Rosa ha afegit que “des d’Expoforum continuarem reivindicant amb orgull el passat, el present i el futur de València i els valencians”.

10 rincones únicos de Valencia para disfrutar estas Fallas

Así es el nuevo crucero MSC Bellissima que ha llegado a València