lotería

(Pablo Viñado).- La nostra província és una de les més afortunades de tota Espanya, i d’això poden donar compte les administracions que s’encarreguen any rere any de repartir alguns dels premis més importants ja que la Grossa de Nadal ha caigut a València un total de 12 vegades.

En estos tipus de sortejos, l’atzar és la variable més important. No obstant això, l’estadística i la probabilitat també tenen el seu rol: quants més dècims pose a la venda una administració, més possibilitats haurà de que contribuïsca a repartir un premi. Matemàtica pura.

En este sentit, les més afortunades de la província de València són les cinc següents:

  • Lotería de Manises (Carrer Mestre Guillem, 5, Manises), ha repartit premis en un total de 17 ocasions. Actualment és la tercera Administració de Loteries en vendes d’Espanya i la número 1 en la Comunitat Valenciana. Aquesta administració ha tingut el plaer de repartir la Grossa un total de quatre vegades: en els anys, 2013, 2012, 1986 i 1971. De fet és la població més premiada.
  • Lotería Bello, situada en la Plaça de l’Ajuntament, 23. Ha repartit tres premis grossos en els últims 10 anys.
  • La Brujita Generosa, situada en l’Av. Port, 173 (València). Fa dos anys va repartir una sèrie del segon premi i en 2003 va repartir la Grossa en la seua integritat a més de quatre cinquens premis.
  • Santa Catalina, situada al carrer Capelleria, 2 de València. Aquest negoci, que es manté obert des de 1929, és un dels més històrics de València i ha repartit una gran quantitat de premis durant tota la seua història. En el sorteig de l’any passat va repartir un 4t premi.
  • Loteria Castillo, situada en l’Avinguda Blasco Ibañez, 6 (Alaquàs). L’any passat va repartir un segon i cinquè premi. En 2015 i 2013, dos cinquens premis i en 2012, la Grossa.

Esta es la lista de premios que te podrán tocar en la Lotería de Navidad de este año