Los vacunódromos valencianos cierran sus puertas: ¿Dónde se vacunará ahora?
Punto de vacunación en la Ciudad de las Artes de Valencia. / ROBER SOLSONA (EUROPA PRESS)

Els vacunòdroms de la Comunitat Valenciana viuen les seues últimes hores d’activitat. Aquest dimarts 28 de setembre els grans centres de vacunació massiva tancaran les seues portes després d’haver immunitzat ja a més del 70% de la població.

Així ho ha anunciat aquest matí el president de la Generalitat, Ximo Puig. Després de la reunió de la Mesa Interdepartamental, Puig ha detallat en el Debat de Política General les mesures de la nova desescalada i ha realitzat un balanç de la pandèmia.

El president ha recordat que el 87% de la població ja té la pauta completa de dosi contra el coronavirus. La dada converteix a la Comunitat Valenciana en una de les regions amb major percentatge de vacunació del món.

Segons el líder del PSPV, l’autonomia ja està per damunt de la mitjana nacional. Fins i tot ha remarcat que supera als Estats Units, Israel i el Canadà. “La Comunitat està per damunt de tots ells en el repte més determinant: vacunar i protegir la salut de la població”.

Per això, ha avançat que a partir de demà cessarà l’activitat en els centres de vacunació massiva. Puig ha assenyalat que el tancament es produeix “després d’haver complit la seua missió, una missió amb excel·lents resultats”. Així, a partir d’ara la vacunació prosseguirà en els centres de salut i ambulatoris de la Comunitat Valenciana.

ELOGIS A LA SANITAT PÚBLICA

El cap del Consell ha ressaltat el paper dels professionals sanitaris per haver-se “deixat la pell”. També ha destacat la funció de la sanitat pública per funcionar “admirablement en l’hora de la veritat”.

Finalment, en referent a la pandèmia Puig ha lloat a la ciutadania. Ha destacat que part de l’èxit en la baixada de contagis és el resultat de “un poble fort, solidari i convençut”. “Un poble amb sentit comú que sabia que una vida valia més que una cervesa”, ha matisat.