Cierran una playa de Valencia por contaminación en el agua
Bandera roja en la playa de Port Saplaya (Alboraya).

La platja de Port Saplaya en la localitat valenciana de Alboraia està tancada. L’Ajuntament comunicava aquest dijous a la vesprada la prohibició del bany per contaminació de les seues aigües fins a un nou avís.

Segons el comunicat consistorial, la restricció va arribar després de l’alerta emesa pel Servei de Planificació de Recursos Hidràulics i Qualitat de les Aigües de la Generalitat Valenciana. Aquests van ordenar el tancament de la zona de bany per detectar nivells elevats de paràmetres microbiològics.

Les mostres de les aigües analitzades el dimecres 25 d’agost van superar els límits establits segons el Reial decret 1341/207 d’11 d’octubre sobre la gestió d’aigües per a ser aptes per al bany.

L’àrea de medi ambient i platges municipal va rebre els resultats de les analítiques el dijous. Després d’això, l’Ajuntament d’Alboraia va activar el protocol de forma automàtica. El primer pas va ser convocar l’òrgan Gestor de Platja i informar el Servei de Socorrisme, Policia Local i a la ciutadania.

Ara s’està a l’espera  que els resultats analítics mostren valors concordes per al bany. En el moment en el qual s’obtinga una qualitat de l’aigua òptima, Port Saplaya reprendrà la seua activitat.