El “Hu-Ha!” de Chimo Bayo donarà el tret d’eixida a la primera carrera de l’any

València celebrarà el diumenge la festa del running amb la 10K Ibercaja, una competició que estrena un circuit "més pla i ràpid, dissenyat per a volar".

El 10K València Ibercaja, que enguany estrena Etiqueta Bronze de la IAAF i cercarà aconseguir l’Or, inaugurarà el calendari anual de carreres de València Ciutat del Running aquest pròxim diumenge 13 de gener, amb prop de 13.000 corredors inscrits fins al moment, dels quals el 30% són dones. Estes dades s’han revelat durant l’acte de presentació que ha tingut lloc aquest matí en la seu d’Ibercaja a València, Patrocinador Principal de la prova, i que ha comptat amb l’assistència de Chimo Bayo i representants dels principals clubs valencians.

Els milers de corredors que prendran l’eixida des del Passeig de l’Albereda a partir de les 9:00h també estrenaran un nou circuit, “més pla i ràpid, dissenyat per a volar. Un nou traçat, homologat per la RFEA/IAAF, en el qual s’ha suprimit el desnivell del Pont del Real, i els 6 girs de 90 graus entre els quilòmetres 7 i 9 de l’antic recorregut”, ha explicat el director de la prova Álex Aparicio.

A més, el 10K València Ibercaja, que també estrena el segon lloc en el rànquing de les millors carreres de 10K d’Espanya, segons l’RFEA (temporada 2017/18), cercarà aconseguir el seu rècord millorant així la marca aconseguida en 2017 per Nicholas Mboroto Kosimbei (27:52), “i per què no, en aquesta edició també aspirem a ser el millor 10K que s’ha fet a Espanya”, ha assenyalat Álex Aparicio.

La festa del running

Este diumenge 13 de gener, el Passeig de l’Albereda es convertirà en l’escenari d’una festa del running, amb una eixida a ritme de l’Hu-Ha! de Chimo Bayo mai vista i multitud de serveis al corredor, al costat de les ja tradicionals proves paral·leles per a majors i xicotets: Milla, Milla Menores i 10Kids.

La regidora d’Esports, Sanitat i Salut, Maite Girau, ha aprofitat la seua intervenció per a destacar que la ciutat de València “començarà l’any com va acabar el passat: fent esport. Esta prova és la primera dels més de 130 esdeveniments esportius, que, durant 2019, els ciutadans i ciutadanes de València gaudiran”, al mateix temps que aprofitava per a destacar la qualitat de l’esdeveniment de cara i la participació femenina, que enguany s’estableix en un 30%”.

Corredors durant l’última edició de la 10K València Ibercaja en el Passeig de l’Albereda.

Per a acabar, no ha volgut oblidar-se dels “nombrosos i innovadors serveis que fan que els milers de corredors gaudisquen al màxim, ajudat tot això pels més de 600 voluntaris i el centenar d’efectius de la Policia Local que fan possible el bon desenvolupament d’este esdeveniment. Aquest diumenge 13 de gener sol ens queda: gaudir”.

La directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor, ha assenyalat que gràcies al 10K València Ibercaja “ens dirigim a un munt de persones que després segueixen el camí per a fer més gran la Marató. Esta carrera té qualitat i personalitat pròpia. I molta manyaga al corredor”.

#CorrePorElAspeger

Des d’Asperger València-TEA, Gracia Vinagre ha agraït a l’organització que haja pensat en l’associació per a ser l’entitat solidària de la prova. “Per a nosaltres -assegura- és molt important tant l’ajuda econòmica, com la visibilitat que ens dóna formar part d’aquesta carrera. I per descomptat, gràcies també als més de 1.500 corredors que han donat aqueixos 3€ solidaris. És la primera vegada que som entitat solidària d’un esdeveniment i estem molt agraïts”.

La ‘pilota’ valenciana se enseñará en las aulas