medio

La Mitja Marató València Trinidad Alfonso EDP, prova catalogada per l’Associació Internacional de Federacions d’Atletisme (IAAF) amb l’Etiqueta d’Or, posarà en primera línia un panel d’atletes del màxim nivell esportiu el pròxim 22 d’octubre. Precisament en un any on les marques d’esta distància estan experimentant un impuls espectacular tant en la categoria masculina com en la femenina.

De fet, l’home i la dona més ràpids d’enguany 2017 buscaran una altra gran marca en la ciutat del running, ja que l’elenc d’atletes d’elit internacional comptarà amb dos grandíssims mitjamaratonians, com Abraham Cheroben i Joyciline Jepkosgei. És important destacar que el conjunt d’atletes or en lliça són de dotze nacionalitats diferents, amb representació dels cinc continents.

En categoria masculina prendran l’eixida més de deu atletes amb marques personals en esta distància inferiors al minut. Destaca la participació de Stephen Kosgei Kibet, vencedor de la prova en 2016 i que portarà com correspon el dorsal nombre 1, i el reconegut Abraham Cheroben, que acaba de guanyar la Mitja Marató de Copenhaguen amb 58:40 i així ha millorat el seu rècord personal conquistat a València en 2014 (aleshores va fer 58:48, que seguix sent el rècord del circuit valencià).

Tot açò sense llevar mèrit als també corredors estel·lars de l’últim any, Vincent Rono (59:27 a Praga 2017), Mustapha el Aziz (59:29 a València 2016), Justus Kangogo (59:31 a Òstia 2017), i sense oblidar-nos de la ‘perla blanca’ de Nova Zelanda, Jack Robertson (60:01 a Lisboa 2017), tots ells envoltats d’atletes or de deu nacionalitats. Cal destacar que en 2016, fins a cinc corredors van baixar de l’hora en la mitja marató valenciana.

JEPKOSGEI, LA MÉS RÀPIDA DEL MÓN, VOLARÀ A VALÈNCIA

En dones, la gran atracció de la Mitja Marató València Trinidad Alfonso EDP és el nivell tècnic de l’equip femení, encapçalat per Joyciline Jepkosgei, recordista del món amb la marca d’1:04:52 aconseguida a Praga este abril passat i primera dona en la història a baixar de 30 minuts en un 10K en ruta (29:43 a Praga 2017).

Estarà acompanyada en la línia d’eixida per l’etíop Worknesh Degefa Debele (1:06:14 a Praga 2016) i la kenyana Fancy Chemutai (1:06:58 a Praga 2017), totes amb registres millors que el rècord de la nostra mitja marató (1:07:09) establit per Peres Jepchirchir, i que formen un grup d’atletes or de sis nacionalitats.

Abraham Cheroben ve acompanyat del seu propi equip per a marcar el ritme de carrera cap a un nou rècord de la prova, mentre que Joyciline Jepkosgei estarà també emparada tant pel planter del seu equip com per l’excel·lent estat de forma que està mostrant al final de la temporada 2017.