gripe estacional

Després d’any i mig de tancament, l’Atenció Primària valenciana comença a recuperar la normalitat. Els ambulatoris i els centres sanitaris de la Comunitat reinstauraran al 100% l’atenció presencial.

La data triada per el Consell és el pròxim dilluns 4 d’octubre. A partir de llavors, tant els centres de salut com els d’especialitats tornaran a atendre en consulta als pacients que ho sol·liciten.

Així ho ha anunciat hui el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant el seu compareixença en el Debat de Política General. Puig ha assenyalat que la mesura adoptada és “la millor prova de la recuperació sanitària”. No obstant això, el president ha destacat que aquells que ho desitgen també podran continuar fent ús de les consultes telemàtiques.

MÉS DE 700 MILIONS D’EUROS EN INVERSIÓ SANITÀRIA

A més, el cap del Consell ha avançat altres novetats en el sector sanitari de la Comunitat Valenciana. Entre elles destaca la inversió de 658 milions d’euros en un pla de reforç de la sanitat pública fins a 2023.

L’objectiu és millorar les infraestructures sanitàries amb 50 centres d’Atenció Primària; 22 hospitals reformats i ampliats; 6 nous centres d’especialitats; 1.206 llits i 48 quiròfans nous.

D’altra banda, la Generalitat té previst invertir 81 milions d’euros en la compra de 78 equips d’alta tecnologia. Amb ells se cerca “perfeccionar” els diagnòstics i tractes amb els pacients.

A més, l’autonomia presentarà abans de finalitzar l’any un nou model organitzatiu del sistema de salut públic. Segons ha matisat Puig, la finalitat és millorar les condicions de “uns professionals que ho han donat tot”.