El centro de Valencia se cierra al tráfico: calles cortadas y horarios de los cierres
Cortes de tráfico por las mascletaes del 1 al 16 de marzo.

La ciutat de València arranca oficialment les Falles 2022. Com és habitual en aquestes festes per les altes aglomeracions, hi haurà restriccions al trànsit en els principals actes de les festes com les mascletaes, l’Ofrena o els castells, entre altres.

Hui a les 14.00 hores comencen els trets de la mascletà diària en la Plaça del Ajuntament. La cita comportarà canvis en el trànsit del centre amb corts de carrers i desviaments de la circulació.

De l’1 al 15 de març la Policia Local de València procedirà al tall progressiu del trànsit del centre al voltant de la Plaça de l’Ajuntament dues hores abans de l’inici de la mascletà. En total serà un operatiu de 79 agents els qui controlaran en aquestes jornades el tancament de la plaça consistorial. No obstant això, quedaran exclosos els vehicles d’emergències i de servei públic els qui sí que podran circular.

CALLES TALLADES PER LA MASCLETÀ I HORARIS

Quedarà tallada la circulació de vehicles per l’interior del perímetre format pel carrer Colón; carrer Xàtiva; avinguda de l’Oest; plaça Ciutat de Bruixes; plaça de la Reina; carrer del Mar; carrer General Tovar i carrer Palacio de Justícia. Els carrers citats tindran caràcter per als vianants als efectes previstos en l’Ordenança de Mobilitat.

Respecte als horaris, els tancaments es produiran a les 12.00 hores i reobriran a les 14.30 hores. No obstant això, la Policia Local podrà modificar tant l’hora d’inici del tall de la circulació com el restabliment de la mateixa si les condicions puntuals així ho exigeixen.

De la mateixa manera, aquest protocol s’aplicarà també per als diversos actes fallers que se celebren en la plaça com les mascletaes nocturnes. En aquests casos els tancaments arrancaran dos hores abans de començar l’esdeveniment i reobriran mitja hora després de la seua finalització.

CALLES PROHIBIDES PER A APARCAR A VALÈNCIA

A més de les vies esmentades per a la circulació, també hi haurà un total de nou carrers en les quals estarà prohibit l’estacionament de tota mena de vehicles fins a les 04.00 hores del 20 de març excepte autoritzacions expresses.

Els carrers afectats seran: Plaza de l’Ajuntament; carrer Xàtiva (des de Passeig Ruzafa fins a plaça de Sant Agustín); carrer Roger de Lauria (des de Plaza de l’Ajuntament fins a carrer Pascual i Genís); carrer Correos; carrer Pérez Pujol; carrer Barques; carrer Pintor Sorolla; carrer Barcelonina; carrer Poeta Querol (tram comprès entre carrer Miñana i carrer Ballesteros, i el carrer Barques i carrer del Pintor Sorolla); carrer Sant Vicent Màrtir (des de plaça d’Espanya fins a avinguda María Cristina).

D’altra banda, per a facilitar la mobilitat personal, de l’1 al 19 de març no es permetrà l’estacionament de bicicletes en la Plaça de l’Ajuntament i carrers adjacents des de dues hores abans de l’inici dels espectacles pirotècnics fins a trenta minuts després de la seua finalització. També estarà prohibit en els itineraris oficials de l’Ofrena durant els horaris de celebració d’aquesta.