El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat per que la Comunitat siga un centre estratègic d’empreses que desenvolupen una societat basada en la connectivitat i en el desenvolupament de xarxes i ciutats intel·ligents.

Així ho ha afirmat el president en la presentació del projecte del Centre de Recerca i Desenvolupament en Ciberseguretat de Telefónica, en el qual han participat també l’alcalde de València, Joan Ribó; el president executiu de Telefónica Espanya, Emilio Gayo, i el director general de la companyia a la Comunitat Valenciana, Catalunya, Balears i Murcia, Kim Faura.

Puig ha assegurat que el centre, que estarà orientat a l’Internet de les Coses (IoT) i les ciutats intel·ligents, situarà a la ciutat de València en l’avantguarda de la ciberseguretat, un dels sectors fonamentals per al futur. “La ciberseguretat és un factor fonamental de creixement econòmic i de garantia democràtica”, ha manifestat el president.

El cap del Consell ha afegit que, al costat del centre, Telefónica desenvoluparà un espai de ‘crowdworking‘ que permetrà impulsar ‘start-ups‘ del sector.  Durant la seua intervenció, Puig ha assegurat que, gràcies a la col·laboració de les administracions i les empreses, el Govern valencià ha consolidat la “via del futur” per a la Comunitat.

Ximo Puig durant la presentació del projecte al costat de Joan Ribó, Kim Faura i Emilio Gayo.

Sobre el centre de Ciberseguretat, el president executiu de Telefónica Espanya ha detallat que serà únic a Espanya i estarà situat en La Marina de València. Gayo ha assegurat que el projecte, que comptarà amb un pressupost de sis milions d’euros en tres anys, s’engegarà a la fi de 2018 i comptarà amb una plantilla inicial de 20 llocs de treball d’alta qualificació.

El cap del Consell ha manifestat que La Marina és un espai pel qual la Generalitat, al costat de l’Ajuntament de València, ha apostat per a desenvolupar un pol d’innovació i emprendimient. “Volem que siga un centre d’atracció d’empreses d’alt valor tecnològic”, ha afegit Puig.