centro animales

Valencia tindrà un nou centre d’acolliment d’animals domèstics abandonats. Unes instal·lacions que es construiran en uns terrenys de més de 2.000 metres quadrats de superfície situats en la Ronda Nord de la ciutat.

La regidora de benestar Animal, Glòria Tello, ha presentat aquesta setmana ho projecte concebut per a albergar fins a 115 gossos i fins a 104 gats en unes instal·lacions que, segons fonts municipals, permetran descongestionar ho centre actualment existent en Benimàmet. “Volem que aquest centre es convertisca en una referència de conscienciació sobre benestar animal”, va recalcar l’edil.

De fet, comptaran con un espai per a donar xarrades, conferències i tallers al públic, con una climatització adequada en tots els seus espais i con un adequat aïllament acústic. “Aquest centre dignificarà la vida dels animals”, va apuntar Tello.

Un projecte de 1’4 milions de euros

El projecte de l’equip d’arquitectes Mallar, pressupostat en 1’4 milions d’euros, contempla tres nivells (planta baixa i dues altures), el primer dels quals es destinarà als gossos i estarà dividit en quatre pavellons longitudinals, un d’ells per a animals en situació d’aïllament o quarentena. Els gats estaran, clara i adequadament separats dels gossos.

Fonts de l’Ajuntament de València han assenyalat que “en aquestes instal·lacions es mantindrà la política de sacrifici zero”. Els gossos gaudiran d’amplis espais d’esplai i socialització, al mateix temps que s’atendran les necessitats visuals dels gats Així, els gossos s’allotjaran en quatre pavellons en la planta baixa, i després hi haurà una construcció de dues altures on s’allotjaran els gats en la més alta d’aquestes, alguna cosa que les ajudarà a viure con menys estrés del que habitual tenen. “La gran separació entre gossos i gats també s’unisc aspecte molt positiu d’aquest projecte”, va incidir la regidora de l’àrea.

Totes les instal·lacions seran visitables, a excepció les ocupades por animals en quarentena o aïllament. El centre, eixirà a licitació “com més prompte millor”, segons fonts municipals, i per a la seua construcció es prevé un termini de 15 i 20 taules. Un espai on es promocionarà l’adopció, comptarà con espais per a la divulgació, a més d’instal·lacions sanitàries per a capellans i atenció.

Los tres planes imprescindibles de este fin de semana en València